Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

12017 m. lapkričio 13–17 d. mūsų mokykloje vyko pradinių klasių mokiniams skirta akcija „Karjeros savaitė 2017“. Mokiniai susipažino su keliomis profesijomis, kurias pristatė tos srities specialistai ir mokinių tėveliai.

Eriko Pareigio mama Gintė Pareigė, kuri dirba Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje, papasakojo antrokams apie bibliotekininko profesiją.

Lapkričio 14 d. ketvirtokai susipažino su girininko profesija, kurią pristatė Raseinių miškų urėdijos Viduklės girininkijos girininkas Raimondas Juzikis.

Pirmokus su ugniagesio gelbėtojo profesija supažindino Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Andrius Markelevičius ir ugniagesys gelbėtojas Tomas Mangirdas.

 

Lapkričio 14 d. trečiokai dalyvavo susitikime su Raseinių neįgaliųjų dienos užimtumo centro sveikatingumo organizatore Irena Perminiene.

Lapkričio 16 d. antrokams apie policininko profesijos darbo specifiką paaiškino Raseinių rajono PK bendruomenės pareigūnas Darius Jonaitis.

Lapkričio 17 d. visos savaitės veiklą apie profesijas užbaigė trumpas renginys aktų salėje. 5b klasės mokinės ir mokytoja Gražina Šimkevičienė pristatė meninę kompoziciją „Tautinis kostiumas ir mes“. O Raseinių meno mokyklos mokomasis teatras „Svajoklis“ atliko meninę kompoziciją pagal Maironį „Išvažiavimas“. Šiuos aktorius ruošė ir apie teatro režisierės profesiją papasakojo režisierė Ilma Garšvienė.

Susipažinę su profesijomis, mokiniai piešė ir savo kūrybinius darbelius eksponavo parodėlėse, įkurtose prie ugdytinių klasių.

Džiugu, kad įvairių profesijų specialistams buvo smagu dalintis patirtimi, o mokinukams įdomu tą patirtį kaupti. Gal kam jau tą akimirką kilo mintis, kuo nori būti užaugę. Jei taip, tai šios akcijos organizatorėms Dianai Užemeckienei, Gražinai Šimkevičienei, Redai Baltkojienei ir Linai Baltrušaitienei pavyko pasiekti tikslą.

 

Pradinių klasių mokytoja metodininkė

Diana Užemeckienė

 

 

                                 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis