Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

     1 Jau tapo tradicija mūsų  mokykloje paminėti Europos sveikos mitybos dieną. Šią dieną siekiame atkreipti mokinių dėmesį į tinkamą mitybą bei sveiką gyvenseną,
      Pradinių klasių mokiniai lapkričio 7-10 dienomis leidosi į kelionę po Sveikos mitybos šalį. Šios „kelionės“ tikslas – padėti mokiniams  ugdytis atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, teikti žinių, formuoti įgūdžius, stiprinti ir gerinti sveikatą. Pradinukai kiekvieną rytą pradėjo mankšta, o 1b klasės mokinukai – pasivaikščiojimu lauke.

Vaikai dalyvavo akcijoje „Pusryčių fiesta“, kurios tikslas – populiarinti pusryčių valgymą, atliko tyrimus „Ar valgau pusryčius?“, „Kaip maitinasi mano šeimos nariai?“,  pasidalino gardžiausių bei sveikiausių pusryčių receptais, diskutavo, kaip keičiasi savijauta pavalgius pusryčius, ir aiškinosi apie rytinius energijos šaltinius. Mokiniai pakartojo pagrindinius sveikos mitybos principus, diskutavo apie tai, ką valgo, ar visi jų valgomi produktai yra sveiki ir padeda augti. Vaikai minė mįsles, sprendė kryžiažodžius, ragavo sveikus saldumynus, gėrė įvairias žolelių arbatas. 4a klasės mokiniai tyrinėjo cukraus kiekį įvairiuose kasdieniniuose maisto produktuose ir nusprendė, kokių prekių geriau nepirkti! Pertraukų metu pradinukai surengė akciją „Pasidalink obuoliu su draugu“.
Veiklose dalyvavę mokiniai padarė išvadą - nėra „gero“ ar „blogo“ maisto – yra sveika arba nesveika mityba!
      Pradinių klasių mokytoja metodininkė Dalia Kosienė

 

                                 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis