Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Gamta – vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas (J. V. Gėtė)

 

          Spalio 19 d. Raseinių specialiojoje mokykloje vyko Raseinių rajono ugdymo įstaigų pradinių klasių mokinių konferencija „Mes-vieno kraujo“. Konferenciją organizavo Raseinių specialioji mokykla ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba. Tai buvo projektas „Mokykis gamtoje ir iš gamtos“, finansuojamas iš Raseinių rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2017 metų lėšų. Konferencijos tikslas – pristatant pažintinę-edukacinę aplinką „Mokykis gamtoje ir iš gamtos“ rajono mokykloms, pasidalinti ekologinės veiklos patirtimi, ugdyti ekologinį sąmoningumą ir aplinkosauginį mąstymą, atsakomybę už savo poelgius, žadinti mokinių norą domėtis juos supančia gamta.

          Šiuo renginiu iš mūsų mokyklos susidomėjo trys klasės. Su stendiniu pranešimu „Medžiai- mūsų draugai“ 1c klasės mokiniai domėjosi medžiais, 2b klasės mokinių komanda stendiniame pranešime „Pasaulio pažinimo pamoka draustinyje“ pasakojo apie Jūkainius, o 4c klasės mokiniai paruošė dainą ,,Labas vakaras, geny“, tuo parodydami didelį susidomėjimą paukščiais.

          Raseinių specialiosios mokyklos ekologinio ugdymo klubo „Giliukai“ nariai pristatė savo veiklą (specialioji pedagogė metodininkė Rima Kazlauskaitė). Edukacinę pamoką „Roplių pasaulis“ vedė MB „Reptilis“ lektorius Žygimantas Bulotas. Vėliau Dubysos regioninio parko lektorė Laimutė Pečkaitienė kalbėjo tema „Žmogus ir miškas“. O įdomiausia buvo praktinė veikla. Tai darbelių kūrimas iš gamtinės medžiagos, kurią organizavo Raseinių specialiosios mokyklos specialieji pedagogai.

Konferencijos dalyviai buvo apdovanoti Raseinių specialiosios mokyklos išleistomis knygelėmis   „Kiškio Piškio užduotėlės“ ir Raseinių specialiosios mokyklos direktoriaus padėkomis.

Grįžome namo turėdami daug žinių apie gamtą ir jos išsaugojimą.

 

             Pradinių klasių mokytoja metodininkė Vilma Miklienė

                                 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis