Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Pirmąjį spalio savaitgalį Lietuvos ornitologų draugija (LOD) kvietė visus gamtai ir paukščiams neabejingus žmones prisijungti prie gausaus stebėtojų būrio ir išlydėti išskrendančius paukščius. Itin daug žmonių tomis dienomis stebėjo ir mėgino suskaičiuoti stebimus paukščius migrantus. Taip pat ir mes, „Jaunieji ornitologai“, kartu su būrelio vadove Rasa Vaišviliene išvykome stebėti paukščių prie Gabšių kaime esančių „Raseinių žuvininkystė“ tvenkinių.

Mums skaičiuoti ir registruoti paukščius padėjo ornitologai Vygantas Kilčauskas ir Antanas Kasparavičius bei mūsų mokytoja. Visi trys ornitologai yra LOD nariai. Daugiausiai pavyko pastebėti Paprastųjų pempių (Vanellus vanellus), o mažiausiai Pilkųjų garnių (Ardea cinera), Nendrinių lingių (Circus aeruginosus) ir Paprastųjų suopių (Buteo buteo). Buvo įdomu stebėti paukščių ,,dramas“: ant žemės aptikome kelių plėšrūnų sunaikintų paukštelių liekanas-plunksnas, taip pat grožėjomės rudenį žydinčiais augalais. Po nuostabios pamokos gamtoje darbą tęsime toliau, aiškinsimės, į kokias šalis praleisti atšiaurios žiemos išskrenda mūsų stebėti paukščiai, apibūdinsime nuotraukose užfiksuotus augalus, vabzdžius

 

Pasibaigus stebėjimams, grįžome atgal bei pasidalinome įspūdžiais.

Jaunoji ornitologė ir žurnalistė Evelina Laurinaitytė

 

 

                                 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis