Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos mokytojos metodininkės Virginija Jovaišienė ir Valia Globienė birželio pradžioje 5-7 klasių mokinius pakvietė į dieninę vasaros poilsio stovyklą „Gimtinės takais“. Mokiniai 5 dienas dalyvavo pažintinėse ekskursijose ir edukaciniuose užsiėmimuose. Stovyklautojai šiemet tęsė pažintį su Lietuvos dvarais, todėl lankėsi Gelgaudiškio ir Rietavo Oginskių dvaruose. Gelgaudiškio dvare mokėsi dvariškių šokių ir elgsenos, žaidė žaidimus. Po linksmų pramogų stovyklautojams buvo pasiūlyta ir kitokia veikla, kuri sukėlė daug emocijų, nes vaikai apsilankė ir Sudargo pasienio su Rusija poste. Tai buvo visai nauja ir nežinoma patirtis. Nuoširdūs muitinės pareigūnų pasakojimai apie tarnybą, malonus atviras bendravimas paliko ryškų pėdsaką vaikų atmintyje.

Kitą dieną Raseinių krašto istorijos muziejuje stovyklautojai dalyvavo vilnos vėlimo edukacinėje pamokėlėje, o Raseinių vaikų globos namų gyventojų parengtoje edukacinėje pamokėlėje gamino dėžutę-suvenyrą. Vaikai gerai praleido laiką, mokėsi bendrauti, vaišinosi vaikų ir auklėtojų keptais pyragais.

Nepamirštamų įspūdžių paliko išvyka į Taurų nuotykių parką, kur stovyklautojai pasirinktoje trasoje išbandė savo drąsą ir ištvermę.

Stovyklavimo laikas baigėsi išvyka į Palangą. Saulėta ir šilta diena ne vieną sugundė išsimaudyti ar bent įbristi į jūrą.

Malonu skaityti stovyklautojų atsiliepimus apie puikiai organizuotą užimtumą stovykloje. Vaikai iš stovyklos į namus grįžo gerai nusiteikę, linksmi ir laimingi, įvertinę ne tik stovyklos vadovių, bet ir savo veiklą, apdovanoti prizais. Tą savaitę tėvai buvo ramūs - jų vaikai saugūs, sotūs ir turiningai leidžiantys savo atostogų pirmąsias dienas.

               Stovyklos vadovės Valia Globienė ir Virginija Jovaišienė

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis