Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Gegužės pabaigoje 1c klasės mokiniai vyko į Kauną. Tai ketvirtoji kelionė šiais mokslo metais. Pirmokai pirmą kartą apsilankė Lietuvos aviacijos muziejuje, kuris įsikūręs veikiančio S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo teritorijoje. Mokiniai apžiūrėjo gausią eksponatų ekspoziciją, kurios didelę dalį sudaro skraidymo aparatai. Muziejaus pasididžiavimas – lietuviški ir Lietuvoje naudoti sklandytuvai. Dėmesį patraukė skraidymams tinkanti natūralaus dydžio legendinės „Lituanicos“ kopija, simbolinė S. Dariaus ir S. Girėno kripta. Didelio susidomėjimo sulaukė muziejaus skrydžių imituoklis. Mokiniai išbandė savo jėgas pilotuodami virtualų orlaivį.

Po to pirmokai vyko į VDU Kauno botanikos sodą. Gidė vedžiojo pirmokus po parką, kuris garsėja augalų įvairove. Mokiniai grožėjosi įvairių rūšių tulpėmis, didžiausiu rožynu, ąžuoliukų giraite. Atėję į oranžeriją, pasijuto lyg tikrose atogrąžose, kur išvydo daugybę išskirtinių ir retų augalų: vijoklių, datulinį finiką, papajinį melionmedį, figmedį, cinamono medį, orchidėjas. Čia gausu monsterų, filodendrų, bananų, įvairių kaktusų rūšių. Oranžerijos centre baseinėlyje plaukioja žuvytės, saulėje šildosi vėžliukai.

Įdomu buvo ir zoologijos sode. Pirmokai pamatė kupranugarių, zebrų, ruonį, vilkų, žirafų, beždžionių, grožėjosi papūgomis, ropliais. Diena Kaune buvo turininga ir įdomi.

             Mokytoja Regina Kaminskienė

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis