Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

       12 d klasės mokiniai norėdami pamatyti pačias įdomiausias savo krašto vietas ir suprasti, kokia graži jų Tėvynė, kokie sumanūs jos žmonės, gegužės 16 dieną išvyko susipažinti su Simono Stanevičiaus memorialine sodyba – muziejumi. Eidami senų klevų alėja pasiekė seną sodybą su erdviu ir jaukiu kiemu. „Akį traukė“ senas gyvenamasis namas ir svirnas. Simono Tado Stanevičiaus gimtinės sodyboje apžiūrėjo rašytojo gyvenimą ir kūrybą menančius daiktus ir etnografiniai rinkinius.  
      Mokiniai skaitė pasakėčias “Aitvarai” ,  “Arklys ir meška” ir kt. Jose vaizduojama valstiečių buitis, išreiškiami jų interesai bei siekimai.  Jaukioje, vaikams neįprastoje salėje netgi padainavo keletą dainelių.  Patiko pietauti prie seno stalo, kitokioje aplinkoje, nei gyvena patys. Smagiausia buvo žaisti ir bėgioti po didelį sodą, pakvėpuoti tyru oru, džiaugtis supančia gamta.
      Grįždami namo užsuko į Jūkainių  geomorfologinį draustinį. Čia pasidžiaugė gamta,  pasigėrėjo ąžuolais. Vaikščiodami taku džiaugėsi  skulptūromis, matė reklaminius bei informacinius stendus, kuriuose pateikta daug informacijos apie šiame miške augančius medžius ir krūmus. Daug malonių akimirkų patyrė nuo apžvalgos  aikštelės žvelgdami į tvenkinį.
     Mokiniai grįžo pilni įspūdžių, teigiamų emocijų ir pavargę. Dėkojame Raseinių krašto istorijos muziejaus muziejininkei Linai Kantautienei ir mūsų mokyklos socialinei pedagogei Beatai Vaičekauskienei,  lydėjusioms ekskursijos metu.

 

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Mockuvienė

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis