Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

  dsc 0001 1 Balandžio 13 dieną Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje vyko respublikinė teorinė – mokslinė užsienio kalbų mokytojų konferencija „Sėkminga užsienio kalbų mokymo/si patirtis“. Joje dalyvavo rusų, vokiečių bei anglų kalbų mokytojai iš Raseinių, Šilalės, Kelmės rajonų bei Vilniaus. Konferenciją organizavo Raseinių rajono rusų kalbos metodinis būrelis ir Raseinių rajono Švietimo centras. Konferencijos tikslas – pasidalinti gerąja darbo patirtimi, skatinti užsienio kalbų mokytojus bendradarbiauti, mokant ir mokantis užsienio kalbų.

Konferencijoje dalyvavo ir apie šiuolaikines užsienio kalbų tendencijas kalbėjo Vytauto Didžiojo universiteto doc. dr. Vilma Bijeikienė ir dokt. Vigilija Žiūraitė.

     Rusų ir anglų kalbų mokytojai aktyviai dalinosi savo sėkminga patirtimi apie kompetencijų ugdymą organizuojant veiklas per užsienio kalbų pamokas ir kitų mokymo(si) renginių metu. Taip pat buvo kalbama apie įtraukiančias, motyvuojančias užsienio kalbų mokymo(si) strategijas bei metodus, kūrybiškumo ugdymą, pasitelkiant informacinių ir komunikacinių technologijų naujoves bei panaudojant virtualias mokymosi aplinkas. Dalyviai atskleidė sėkmės pavyzdžius apie netradicines ugdymo formas tobulinant komunikaciją užsienio kalba, kreipė dėmesį į projektinę tiriamąją ir kūrybinę veiklą, integruoto mokymo galimybes, veiksmingus būdus bei priemones, skatinančias motyvaciją mokytis užsienio kalbų.

     Konferencijos apibendrinimo metu dalyviai pabrėžė praktinių žinių pasidalijimo naudą, pasidžiaugė, kad konferencijos turinys buvo prasmingas, o temos – aktualios ir šiuolaikiškos.

Rusų kalbos mokytoja metodininkė Aldona Krasauskienė

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis