Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

        01 1 Kovo 15 dieną mūsų mokyklos mokiniai turėjo galimybę stebėti „Tautiškos giesmės“ instaliaciją Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijoje, kurią sukūrė Mokslo, meno ir šiuolaikinių technologijų sintezės judėjimas „Sintezija“. Tai unikalus, pasaulyje analogų neturintis kūrinys, savyje apjungiantis mokslo (fizikos, akustikos, fonologijos...), meno (tekstilės, muzikos, poezijos..) bei technologijų (spektrografinės analizės, žakardinio audimo, optikos, iliuminacijos, instaliacijos...) sritis.

2010 m. tekstilinė šio projekto dalis pristatyta ir apdovanota Lietuvos tekstilės bienalėje,  2011 m. Vasario 16-osios proga pirmą kartą oficialiai pristatytas Europos Komisijoje Briuselyje (Belgija) į kurio pristatymą susirinko daugiau nei per 600 registruotų dalyvių. Kūrinys rekordiškai buvo eksponuotas jau daugiau nei 80 įvairių erdvių: universitetuose, bibliotekose, kultūros centruose, muziejuose ir pan. Jo ekspozicija ir pristatymas suteikia galimybę lankytojams įsilieti į šią kultūrinę bei edukacinę programą, kurios pagrindinis tikslas – lietuvių tautos istorijos, kultūros savitumo suvokimo gilinimas ir puoselėjimas bei lietuviškos kultūrinės ir politinės tapatybės išlaikymo ir kūrimo skatinimas. Tai išties neeilinis reginys, kuriame tradicinės vertybės ir pilietiškumo samprata įgauna realią prasmę.

 

Dėkojame Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos direktorei už pakvietimą dalyvauti renginyje.

Bibliotekininkė Lina Stulgienė




Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis