Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Vasario 28 dieną po pamokų į mokyklos aktų salę sugužėjome renginio „Žiema, žiema, bėk iš kiemo!“ dalyviai, persirengę Užgavėnių personažais. Nors už langų sniego nesimatė, salė baltavo. Velniai, raganos, čigonės, žydai, giltinės, ožiai ir kiti persirengėliai smagiai mėtėmės iš „sniego“ šaukdami „Žiema, žiema, bėk iš kiemo!“.

Grupėse kūrėme Mores, linksmai žaidėme Užgavėnių ratelius, šokome šokį su vyriausios raganos šluota, kuria šventės pabaigoje iššlavėme „sniegą“, o kartu ir žiemą. Atidžiausiai besiklausantys ir daugiausiai žinantys apie Užgavėnes, įspūdingiausių kaukių personažai buvo apdovanoti čiulpinukais. Laukdami pavasario, vaišinomės saulutę simbolizuojančiais blynais, riestainiais ir saldainiais, kuriuos ragana pribūrė iš „sniego“ maišo. Visi buvome patenkinti!

 

Užgavėnių šurmulys tęsėsi. Pailgintos darbo dienos grupės „žydukai“, vedini raganos, mokyklos koridoriais keliavo toliau. Žiemą išvarėme iš visos mokyklos: iš valgyklos, bibliotekos, socialinės pedagogės, raštinės vedėjos ir direktoriaus kabinetų. Grįžę į grupę, aptarėme įspūdžius, kepėme blynus, vaišinomės.

Renginio metu smagu buvo į kitus pasižiūrėti ir save parodyti. Užsigavėjome linksmai!

Neformaliojo švietimo „Aš jaučiu ir kuriu“ ir „Iš tautosakos skrynelės“ vadovės Gražina Šimkevičienė ir Ona Bielskienė, pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis