Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija TRANSEKSTA kartu su Vilniaus apskrities Kelių policija ir VšĮ „Saugus ratas“ surengė pamokas pradinių klasių mokiniams „Būk saugus eismo dalyvis“. Šiame renginyje dalyvavo Raseinių Viktoro Petkaus ir Girkalnio pagrindinių mokyklų trečiokai. Renginys buvo dviejų dalių: teorinė pamoka mokykloje ir ekskursija TA stotyje.

Pirmoje pamokoje buvo mokoma įžvelgti eisme tykančius pavojus ir patariama, kaip jų išvengti.Vaikai mokėsi pereitį gatvę, atliko dviratininko šalmo reikalingumą įrodantį eksperimentą „Dviratininkui šalmas privalomas ir reikalingas“, mokėsi, kaip prisisegti atšvaitus. Pamokoje buvo parodyti prevenciniai filmai, pateikti patarimai pėstiesiems eismo dalyviams: keliaujantiems miesto gatvėmis, keliaujantiems užmiesčio keliu, leidžiantiems laiką kieme. Antroje pamokoje bvo surengta ekskursija po Raseinių TA stotį. Ten vaikai matė, kaip tikrinamas automobilis, paaiškino, ką ir kaip kontrolieriai tikrina, kodėl tai būtina daryti. Saugaus eismo renginyje dalyvaujantys vaikai piešė piešinius tema „Būk saugus eismo dalyvis“. Gražiausių piešinių autoriai apdovanoti. Kartu su vaikais mokėsi ir pareigūnų pagalbininkas „Amsis“. Užsiėmimų metu buvo puiki galimybė įgyti saugaus eismo dalyvio įgūdžių: tapti saugiu pėsčiuoju, keleiviu, dviratininku.

                                                               Pradinių klasių mokytoja metodininkė Lina Baltrušaitienė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis