Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

            1Vasario 2 d. mūsų mokyklos dešimtokai, lydimi matematikos mokytojos Reginos Škeršpilytės ir bibliotekininkės/ugdymo karjerai koordinatorės Henrikos Gailienės, lankėsi tarptautinėje mokymosi, žinių bei karjeros planavimo parodoje „Litexpo 2017“. Tai jubiliejinė, penkioliktoji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda, kurios  tema – „UNIKALUSIS AŠ“. Šia tema norima atkreipti dėmesį į vyresniųjų klasių moksleiviams itin aktualų klausimą – „Kas aš esu?“. Parodos tikslas – padėti mokiniams atpažinti savo stipriąsias savybes, suteikti žinių, kaip jomis efektyviai pasinaudoti, išsikelti tikslus ir auginti save kaip asmenybę. Parodos moto – „LAISVĖ RINKTIS“. Dešimtokai turėjo galimybę savarankiškai ieškoti atsakymų, nebijoti iššūkių ir netradicinių sprendimų, drąsiai ieškoti savęs ir rinktis tai, ko nori.

             Mokiniai susipažino su Lietuvos  aukštųjų mokyklų – universitetų, kolegijų siūlomomis specialybėmis ir studijų sąlygomis, reikalingiausiomis profesijomis ir amatais, užsienio universitetų ir kolegijų studijų programomis, sužinojo, kaip pradėti nuosavą verslą, išmokti geriau pažinti save, formuoti tikslus, planuoti ateitį. Parodos tikslas - padėti atpažinti savo stipriąsias savybes, suteikti žinių, kaip jomis efektyviai pasinaudoti šiuolaikinėje socialinėje ir darbo aplinkoje, išsikelti tikslus ir auginti save kaip unikalią ASMENYBĘVieni klausėsi  vieno žymiausių profesionalių karjeros konsultantų Baltijos šalyse, „Kalba. Lt“ kūrėjo R. Jurkėno paskaitos, kiti rinkosi profesoriaus A.Bumblausko ar kt. žymių žmonių užsiėmimus.

             Dešimtokų  dėmesio sulaukė ir interaktyvi profesinių mokyklų erdvė, kur buvo  pristatytos įdomiausios ir reikalingiausios profesijos.

             Mokiniai parsivežė nemažą pluoštą lankstinukų ir informacinių lapelių.  Tikime, jog dešimtokai ras reikiamą informaciją priimdami vieną svarbiausių gyvenimo sprendimų – studijų kryptį.

 

Bibliotekininkė/ ugdymo karjerai koordinatorė  Henrika Gailienė

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis