Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena. Pamokas pradėjome uždegdami žvakes ant mokyklos langų žuvusiųjų atminimui, pasipuošdami neužmirštuolių žiedais, apmąstydami tragiškų 1991-ųjų metų įvykių prasmę. Vėliau dešimtokai išvyko į Žemaičio aikštę. Jie atstovavo mokyklą iškilmingame valstybinės vėliavos pakėlime ir visuomeninėje akcijoje „Rankomis ir širdimis apkabinkime Nepriklausomybės paminklą „Žemaitį“, o į mokyklos aktų salę tuo metu susirinko 5-6 klasių mokiniai. Jiems vyko pilietinė pamoka „Nepalūžę kovose“, kurią vedė dešimtokai Neringa, Akvilė ir Simas. Jie papasakojo apie Sausio 13-osios įvykius, kai sovietų kariuomenė bandė jėga nutildyti laisvą žodį, užgniaužti lietuvių tautos laisvės troškimą. Mokiniams buvo demonstruojama dokumentinė medžiaga ir filmas apie Sausio 13-osios įvykius.

 

       Prieš 26 metus Lietuva dar nebuvo NATO ir ES narė, mūsų teritorijoje vis dar šeimininkavo okupacinė kariuomenė, tačiau lietuvių tauta sugebėjo apginti savo laisvę ir nepriklausomybę. Dabartinėje geopolitinėje situacijoje pilietiškumas ir pasiryžimas ginti savo šalį yra ne mažiau svarbus negu 1991-aisiais. Sausio 13-osios atmintis šiandien yra tas šaltinis, kuris ugdo mūsų pilietiškumą ir ryžtą.

                                                  Istorijos mokytoja metodininkė Judita Kazlauskaitė

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis