Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

  1 Gruodžio 5 dieną 8a klasės mokinių grupė kartu su UK koordinatore Henrika Gailiene ir klasės auklėtoja Vilija Paškauskiene lankėsi mūsų šalies sostinėje. Vilniuje tikrai yra daug įdomių objektų, muziejų, statinių, kuriuos būtų galima aplankyti, bet šį kartą buvo pasirinkta tai, kas susiję su profesiniais ketinimais ir tolimesniais mokinių mokymosi pasirinkimais. Pirmiausia aplankėme mokslo šventovę - senąjį Vilniaus universitetą, įkurtą 1579 metais.

Senieji universiteto rūmai, jų architektūra, istorija, kiemeliai, Šv Jonų bažnyčia ir įdomus gidės pasakojimas sudomino aštuntokus. Kas žino, gal, praėjus keletui metų, kažkas iš jų mokysis šiame universitete. Susipažinę su senaisiais Vilniaus universiteto rūmais, skubėjome į Rotušės aikštę, kur mūsų laukė pažintis su Technologijų mokykla ant ratų. Ten visi galėjo susipažinti įvairiais šiuolaikiniais prietaisais - 3D spausdintuvu, kompiuterizuotom staklėm ir kitais įdomiais dalykais, kurie padeda mokantis įvairių technologinių specialybių. Apie jas papasakojo autobuse esantys gidai. Sužinoję viską, ką norėjome, apie šią Technologijų mokyklą ant ratų, keliavome pasigrožėti įspūdinga Vilniaus eglute ir kalėdiniu miesteliu prie jos. O įdomiausi dalykai laukė Muitinės muziejuje. Šmaikščiais pasakojimais visus sudomino Lietuvos muitinės kinologas Artūras Zaleckas, papasakojęs ir apie muitinės pareigūnų, ir tarnybinių šunų darbą. Labiausiai visiems patiko tarnybinis muitinės šuo, kuris ilgai ir atkakliai ieškojo narkotikų, kruopščiai uostinėdamas visus aštuntokus. Ir jam pavyko, narkotikai buvo rasti! Apžiūrinėdami muitinės muziejų ir klausydami gido pasakojimų taip pat išgirdome įdomių, dar nežinomų dalykų. Ekskursija visi liko patenkinti, nes buvo daugiau sužinota apie muitininko ir kinologo profesijas, apie kai kurias mokymosi įstaigas.

 

 

 

8a kl. auklėtoja Vilija Paškauskienė

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis