Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

       1Mokinių karjeros ugdymas yra neatsiejama ugdymo proceso dalis. Mokinių ugdymas karjerai integruojamas į pamokas, klasės vadovo veiklą, neformalųjį švietimą ir kultūrinę pažintinę veiklą. Ugdant mokinių karjeros kompetencijas, didelis dėmesys skiriamas mokinio asmeninėms savybėms stiprinti, bendrosioms kompetencijoms ir mokymosi gebėjimams ugdyti. Siekiant mokinius supažindinti su profesijų pasauliu labai svarbūs tampa susitikimai su skirtingų sričių atstovais. Šiam tikslui pasiekti Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos metodininkės Diana Užemeckienė, Lina Baltrušaitienė, Gražina Šimkevičienė ir pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė jau ketvirtus metus pradinukus pakvietė į Karjeros savaitę, kuri šiemet vyko lapkričio 21–25 dienomis.


Mokiniai klasių valandėlių, pamokų, pailgintos darbo dienos grupių užsiėmimų metu susipažino su įvairiomis profesijomis, žiūrėjo pasirinktus animacinius filmukus bei filmuotus siužetus, piešė savo svajonių profesijas ir apie jas pasakojo savo bendraklasiams. Visų pradinukų karjeros norus buvo galima pamatyti parodoje „Mano svajonių profesija“.
O labiausiai mokinukams patiko susitikimai su tėveliais ir mokyklos darbuotojomis. 1a klasei apie savo darbą papasakojo mama Neringa Rusteikienė, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno II rinktinės savanorė. Su policininko darbu supažindino 1c klasės mokinės tėtis Mantas Mackevičius ir jo kolega Darius Jonaitis, Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai, su bendrosios praktikos slaugytojos – Romualda Tverkienė, su ugniagesio gelbėtojo – Evaldas Vičas (1b klasės mokinių tėveliai), su administratorės-buhalterės – 2a klasės mokinio mama Audronė Guntarskienė, su bankininko – 2c klasės mokinio mama Neringa Pijoraitienė. 4a klasei apie UAB „Danspin“ įmonės veiklą, darbuotojų profesijas kalbėjo mokinio mama verpėja Gintarė Vabalaitė. Iš mamos Aušros Margevičienės 4b klasės mokiniai sužinojo apie inžinieriaus-projektuotojo profesiją. Ypač aktyvūs buvo 3a klasės mokinių tėveliai. Stanislovas Algirdas Keparutis papasakojo apie pomėgį rekonstruoti lėktuvus ir skraidyti, Raimundas Ladyga kalbėjo apie miškininko specialybę, Giedrė Karčauskienė - apie chemijos mokslą, pademonstravo bandymų, Rūta Kilčauskienė aiškino apie miškininko darbą, rūpinimąsi miškais, jų augalija ir gyvūnija. UAB „Camira fabrics“ audimo gamybos vadovė Vaida Matijošaitienė pristatė įmonės veiklą, darbuotojų profesijas, savo darbo dieną ne tik 3a klasės mokiniams, bet ir pailgintos darbo dienos grupių mokiniams. 1b klasės mokinių tėveliai apie savo profesijas pasakojo ir 2d klasės mokiniams, o 3b klasės mokiniai klausėsi 3a klasės tėvelių Raimundo Ladygos ir Giedrės Karčauskienės.
Karjeros savaitėje dalyvavo ir mokyklos darbuotojos. Mokyklos raštvedė Rolanda Lukoševičienė ir sekretorė Renata Saurazienė su savo darbu supažindino 3c klasę. Lina Stulgienė apie bibliotekininko profesiją papasakojo 2b ir 4c klasių mokiniams.
Nuoširdžiai dėkojame dalyvavusiems tėveliams ir mokyklos darbuotojoms už kruopštų pasiruošimą, puikų pristatymą ir įdomias užduotis. Ši veikla bus tęsiama. Tikimės, kad kasmet įsijungs vis daugiau tėvelių.

 

Pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis