Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

    31 Tarptautinė istorinio teisingumo komisija jau keturioliktus metus inicijuoja lapkričio 16-osios - Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimą Lietuvoje. Kiekvienais metais šiai dienai yra pasirenkamas koks nors simbolis. Šiemet tai buvo Tolerancijos  PAUKŠTIS.
     Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos bendruomenė jau daug metų aktyviai pamini Tolerancijos dieną. Ir šiais metais graži tradicija nebuvo pamiršta. Visą savaitę nuo lapkričio 7 iki lapkričio 11 dienos mokiniai pamokų, klasės valandėlių ir kitų užsiėmimų metu aiškinosi žodžio Tolerancija reikšmę, aktyviai diskutavo apie tolerancijos svarbą dabartiniame pasaulyje, žiūrėjo filmus, aptarė tolerancijos ir netolerancijos pavyzdžius iš savo klasės ir mokyklos gyvenimo, iš Lietuvos bei pasaulio aktualijų. Ypač daug diskusijų sukėlė šiuo metu Lietuvai ir kitoms šalims aktuali ir įvairiuose informaciniuose šaltiniuose analizuojama pabėgėlių tema, įvairūs terorizmo ir rasizmo atvejai pasaulyje.

 
    Dailės pamokose mokiniai kartu su mokytoja Donvina Dambrauskaite kūrė didelius paukščius, kuriuos kiekvienos klasės mokiniai puošė savo pačių pieštomis, spalvintomis ar iš spalvoto popieriaus iškirptomis plunksnomis. Didelis sujudimas buvo prie aktų salės, kai visi rinkosi per ilgąsias pertraukas papuošti Tolerancijos paukščių. Ačiū 10b klasės mokinėms, kurios kantriai padėjo visiems, kam reikėjo. Kūrybinėje veikloje dalyvavo ir mokyklos pailgintos darbo dienos grupės mokiniai, padedami auklėtojos Redos Baltkojienės.  Užsiėmimų metu diskutavo apie toleranciją, žiūrėjo filmuotus siužetus, piešė tolerancijos paukščius, ant jų užrašė svarbiausius žodžius apie toleranciją.
Dalyvaudami veiklose mokiniai dar kartą pajuto ypatingą bendrumo jausmą, atsakomybę už bendrą darbą, kiekvienas stengėsi kažkuo prisidėti, patarti ir išklausyti kito nuomonę. O lapkričio 16-ąją visų klasių papuošti spalvingi Tolerancijos paukščiai jau suposi, sklendė matomiausiose  mokyklos erdvėse. Jais  galėjo pasidžiaugti ir grožėtis visa mokyklos bendruomenė.  
    Dėkojame visiems ir džiaugiamės, kad kiekvienais metais dalyvaudami Tolerancijos dienos akcijose mūsų mokyklos mokiniai ir visa bendruomenė vis daugiau susimąsto apie tolerancijos reikalingumą, vis labiau supranta, kad saugus ir laimingas gyvenimas mūsų pasaulyje įmanomas tik tada, kai visi stengiasi būti pakantesni kitam žmogui, jo kitoniškumui. Juk tolerancija - taikos pradžia.

 

Etikos mokytoja metodininkė Vilija Paškauskienė

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis