Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

4     Spalio 11-osios popietę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariato patalpose girdėjosi nekasdienis šurmulys. Norėdami iš arčiau susipažinti su policininko profesija, komisariate apsilankė 3 a klasės mokiniai su mokytoja Rita Goleckiene.

    Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėja (bendruomenės pareigūnė) Giedrė Deveikienė vaikus supažindino su policijos komisariato struktūra, pareigūnų darbo specifika, reagavimo į įvairius pranešimus apie įvykius bei nusikaltimus tvarka. Vaikai gavo informacijos, kur galima mokytis norint įgyti policininko profesiją, kokie reikalavimai keliami asmenims, norintiems rinktis šią profesiją, kokias savybes reikia turėti norint tapti policijos pareigūnu, koks turi būti fizinis ir psichologinis pasirengimas. Žiūrėdami reprezentacinius filmukus apie Lietuvos policijos mokyklą ir Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultetą, mokiniai sužinojo, kaip mokomi ir ruošiami būsimieji pareigūnai.

Trečiokai iš arčiau susipažino su policijos kasdieniame darbe naudojama įranga, specialiosiomis priemonėmis, sužinojo kur ir kaip jos naudojamos. Vaikai nepraleido progos „pasimatuoti“ antrankius, pačiupinėti guminę lazdą. Tačiau didžiausią įspūdį mokiniams ir jų mokytojai paliko laikino sulaikymo patalpos bei policijos tarnybinis automobilis. Susirinkusieji domėjosi procedūromis, taisyklėmis laikino sulaikymo patalpose, sulaikytų asmenų laikymo sąlygomis, apžiūrėjo kameras. Visi vaikai galėjo pasėdėti tarnybiniame automobilyje, susipažinti su jo techninėmis galimybėmis, apžiūrėti įrangą.

     Susitikimo metu policijos atstovė ne tik pasakojo apie kasdienį pareigūnų darbą, bet ir priminė saugaus eismo taisykles, ypač akcentavo atšvaitų svarbą tamsiu paros metu. O kad vaikai būtų saugūs kelyje – jų dovanojo. Mokiniams išvyka buvo įdomi ir naudinga.

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis