Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Siekiant skatinti sveikos mitybos įpročius tarp Lietuvos vaikų ir akcentuoti košės pusryčių naudą mityboje, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su viena didžiausių Lietuvos grūdų perdirbimo įmonių UAB „Malsena Plius“, organizuoja akciją paminėti Pasaulinę košės dieną. Prisijungdami prie šios akcijos, spalio 10 d. rytą Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokyklos bendruomenės nariai taip pat pasitiko sveikais košės pusryčiais.

       Vaišindamiesi ir skanaudami braškėmis ir bananais kvepiančią avižinę pusryčių košę, 1-4 klasių mokiniai savo klasėse atidžiai klausėsi mokytojų pasakojimo apie maistingų pusryčių svarbą, avižų savybes, sveiką mitybą, žiūrėjo rengėjų paruoštą edukacinę vaizdinę medžiagą.Vėliau savo žinias apie sveiką mitybą ir sveiką gyvenseną mokiniai pasitikrino atlikdami užduotis knygelėse ,,Košės diena“, kurios kiekvienam pradinukui buvo įteiktos dovanų.

       Vyresniųjų klasių mokiniai taip pat galėjo pasivaišinti sveikuoliška koše. Gardžią avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais košę išvirė IĮ Violetos Gailienės valgykla virėjos. Šios košės buvo išdalinta apie 200 porcijų. Ačiū už paramą įmonės savininkei ir virėjoms. Taip pat dėkojame UAB „Malsena Plius“ už dovanas - 270 vnt. greito paruošimo košės „Energija“ ir įdomią edukacinę medžigą.

       Tikimės, kad ši akcija skatins vaikus nuo mažens kasdien sąmoningai rinktis naudingus, sveikus maisto produktus, atsisakyti nesveikų užkandžių bei skiepys teisingus mitybos principus.

 

Laima Galinaitienė,

visuomenės sveikatos priežiūros specialistė


 



 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis