Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

11Ko reikia vaikui, kad mokytis jam būtų įdomu, kad jis būtų motyvuotas, pažintų tikrą pasaulį tirdamas jį natūralioje aplinkoje, ugdytųsi gebėjimus, reikalingus ateičiai? 

     Rugsėjo 28 dieną 2 d klasės mokiniai su mokytoja Ramute Mockuviene bei socialine pedagoge Beata Vaičekauskiene išvyko į Panemunę. Susipažino su Veliuonos archeologinių piliakalnių kompleksu. Kopė į du Veliuonos piliakalnius, kurie yra pavadinti Gedimino kapu ir Pilies arba Ramybės kalnu. Užlipo 171 ir 160 laiptelių. Aplankė Veliuonos Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią. Didžiausią įspūdį paliko aukštas, kvadratinis bažnyčios bokštas. Siaurais laipteliais užkopė į bokšto viršų. Iš ten atsivėrė Veliuonos miestelio ir Nemuno panorama. Kopdami į bažnyčios bokštą pamatė ne tik nuostabius vaizdus, bet ir eksponatus, kurie saugojami bokšte.

 

       Kelionę antrokai tęsė judėdami link Raudonės pilies, kurioje įsikūrusi Raudonės pagrindinė mokykla. Restauruotas pilies bokštas kvietė pasigrožėti nuostabiomis apylinkėmis ir Nemuno vingiais. Pasivaikščiojo parke, kuriame auga ištisos alėjos retų medžių.

     Mokiniai labiausiai nerimavo dėl apsilankymo Panemunės pilyje. Čia jų laukė daug įdomios informacijos, kurią reikėjo įsiminti, lobio ieškojimas. Vaikai, dirbdami grupėse, stebėjo gamtą, skaitė, rašė, sportavo ir, pritaikę gautas žinias, įveikę užduotis, džiaugėsi rasta skrynia bei joje esančiu lobiu.

   Kiekvienas atradimas vaiką džiugina, skatina domėtis, gilintis, ieškoti, dalintis savo atradimais su kitais, tik reikia leisti vaikui naudotis jo prigimtiniu smalsumu.

 

                                 Pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Mockuvienė

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis