Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

   Nors Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje mokslo metai baigėsi birželio 3 dieną, tačiau birželio 13 dieną 5-9 kl. mokiniai skubėjo į mokyklą, kur vyko vasaros poilsio stovykla ,,Gimtinės takais“. Mokiniai 5 dienas dalyvavo pažintinėse ekskursijose ir edukaciniuose užsiėmimuose.

Pirmąją stovyklavimo dieną mokiniai lankėsi S.Girdžiaus vairavimo mokykloje „Automobilis“. Mokyklos vadovas S. Girdžius parodė mokymuisi skirtas auditorijas, vedė saugaus eismo pamoką „Kaip saugiai elgtis kelyje ir automobilyje“, leido suptis specialiai įrengtame automobilyje. Grįždami pietauti, mokiniai džiaugėsi ir dalinosi įspūdžiais.

 

Kitą dieną laukė išvyka į Kelmės dvaro muziejų. Mokiniai apžiūrėjo ekspozicijas ir dalyvavo keramikos edukaciniame užsiėmime, kuriame mokėsi lipdytinės keramikos paslapčių. Kiekvienas išmoko nulipdyti dubenėlį, po to lipdė savo mėgstamą gyvūną.

Gerų prisiminimų paliko išvyka į Raseinių laikinosios globos vaikų namus. Stovyklautojai kartu su globotiniais darė paveikslėlius iš siūlų. Baigę darbelius, vaišinosi auklėtojų ir vaikų keptais pyragais.

Nepamirštamų įspūdžių paliko išvyka į Anykščių arklio muziejų. Mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Duonelė kasdieninė“. Kiekvienas galėjo suformuoti duonos kepalėlį ir stebėti, kaip duonelė šaunama į duonkepę. Kol duonelė kepė, muziejaus darbuotoja organizavo vaikams senovinius žaidimus. Iškepusią duonelę visi valgė prie bendro stalo, skanavo gaspadinės paruoštų vaišių, klausėsi pasakojimo apie šeimos tradicijas, duonos kepimo papročius ir ritualus.

Stovyklavimo laikas baigėsi išvyka į Klaipėdos jūrų muziejų. Mokiniai delfinariume stebėjo delfinų pasirodymą. Paskutinę stovyklavimo dieną mokiniai pasidalino įspūdžiais, aptarė planus kitai vasarai, o į namus išsinešė patirtį ir gerą nuotaiką.

 

 

                                                       Stovyklos vadovės Valia Globienė ir Virginija Jovaišienė




Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis