Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167


Birželio 13-osios rytą vėl skubėjau į mylimą Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinę mokyklą. Čia prasidėjo taip laukta vasaros dieninė stovykla ,,Gudručiai”. Žinojau, kad kūrybingos mokytojos Vida Petrauskienė ir Rita Goleckienė bus sugalvojusios kažką įdomaus ir įspūdinga.

Kai visi 27 susirinkusieji susipažinome, paaiškėjo, kad čia bus daug žingeidžių, drąsių, kūrybiškų vaikų. Tad pirmąją dieną daug sportavome, važinėjome riedučiais ir riedlentėmis, piešėme kreidelėmis, žaidėme savo pasiūlytus žaidimus mokyklos stadione.

Antrąją dieną Raseinių krašto muziejuje vyko lipdymo iš molio, vėlimo pamokėlės, kurias nuoširdžiai vedė muziejininkės Loreta Kordušienė ir Lina Vapsevičienė. Ačiū joms.

Grįždami iš muziejaus, aplankėme gražiausias mūsų gimtojo miesto vietas.

 

Labiausiai visi laukėme trečiosios stovyklavimo dienos, nes važiavome į „Taurų parka“, esantį Tauragės rajone. Tai vienas didžiausių nuotykių parkų Lietuvoje, kurio trasų bendras ilgis sudaro beveik du kilometrus! Suprantama, mums pagal ūgį ir amžių buvo galima išbandyti ne visas trasas, bet vis tiek buvo labai smagu.

Ketvirtąją stovyklos dieną pramogavome ,,Karpynėje“: maudėmės, aikštelėje žaidėme sportinius žaidimus.

Paskutiniąją stovyklos dieną Dubysos regioninio parko direkcijos vyr. kultūrologė Laimutė Pečkaitienė mums suorganizavo įspūdingą, paslapčių kupiną pėsčiųjų žygį po Lyduvėnų kraštą. Kopėme į Danutės piliakalnį, o ant jo suvaidinome legendą apie Lyduvos upelio atsiradimą. Grožėjomės ir klausėmės istorijos apie Lyduvėnų tiltą, aplankėme akmenį su Velnio ir Dievo pėdomis (Žalpių akmenį).

Gamtos edukatorė Laimutė papasakojo daug įdomybių apie turtingą augalų ir vabzdžių pasaulį, leido mums tyrinėti rastus vabzdžius nešiojamoje laboratorijoje, išmokė smagių žaidimų su pasaga, kankorėžiais, smilgomis. Tai buvo labai netikėta ir nauja.

Aš labai džiaugiuosi, kad dalyvavau šioje stovykloje, nes daug sužinojau, patyriau, pažinau, atradau, išbandžiau, išmokau.

 

Stovyklautoja Meda Matijošaitytė




 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis