Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

5Ekskursija, vykusi gegužės 27 dieną, ilgam išliks 1d klasės mokinukų atmintyje. Ekskursijos metu vaikai aplankė Kryžių kalną, prie kurio meldėsi, kreipėsi į žmones 1993 m. popiežius Jonas Paulius II. Apžiūrėjo  pranciškonų vienuolyną ir jo teritoriją, pamatė vienuolius. Broliai pranciškonai yra tarsi Kryžių kalno globėjai. Vienuolyne gali rasti prieglobstį tyloje norintys susikaupti maldininkai. Vaikai turėjo  galimybę nors akimirką jais pabūti.

Pradinukai daugiausiai laiko praleido dviračių muziejuje, kuriame demonstruojami dviračiai, velomobiliai ir kiti eksponatai. Didžiąją laiko dalį žiūrėjo į dviračius, klausė gidės įdomaus pasakojimo. Po to ir patys važiavo įvairaus tipo dviračiais bei patikrino savo jėgas. Kas norėjo, tas galėjo įsigyti suvenyrų, nusipiešti sau dviratuką.

 

     Kelionės pabaigoje nuskubėjo prie Saulės laikrodžio. Susipažino su svarbiausiu Saulės laikrodžio aikštės akcentu - keturių metrų bronza ir auksu papuošta skulptūra, kuri vadinama „Šaulys“. Sužinojo, ką reiškia pačiame grindinyje įlieti trys skaičiai - dvylika, trys ir šeši, kurie tarsi jungia tris Šiaulių simbolius - Saulę, Šaulį ir Laiką. Vaikai pasimokė, kaip nustatyti rodomą laiką. Šioje aikštėje aptarė, ką įdomaus pamatė ir sužinojo ekskursijos metu.

Saulės nudažytais, vėjo nugairintais skruostukais, sušilę, pavargę, bet laimingi ir pilni įspūdžių 1 d klasės mokinukai grįžo namo. Ir mokiniai,  ir mokytojos dėkoja vairuotojui Kęstui už linksmą ir saugią kelionę.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Mockuvienė

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis