Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Kiek skambučių mokykloje turi nuskambėti, jei kyla gaisro pavojus? Kaip turi elgtis mokiniai: bėgti, šaukti? Kokias apsaugos priemones nuo gaisro galima įsigyti ir pritaikyti namuose? Energingai, išsamiai ir įdomiai į visus iškeltus klausimus Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje atsakė Kauno APGV Raseinių PGTVPPP viršininkas Edmundas Milkevičius. Ne vien pradinių klasių mokiniai buvo „egzaminuojami“ apie gaisro galimas išvengimo galimybes, bet ir jų mokytojos. Parodyta vaizdinė medžiaga buvo itin informatyvi, jog priešgaisrinis dūmų jutiklis yra svarbus, norint išvengti skaudžių nelaimių. Gyvybė – štai, kas svarbiausia, - dėstė p.Edmundas. Ir „mes privalome ją saugoti bendru pajėgumu“, tikino atidžiai besiklausiančius pradinių klasių mokinius.

Aktyvūs, sumanūs, greitai atsakę į Raseinių PGTVPPP viršininko E.Milkevičiaus klausimus – buvo apdovanoti  saldainiais. Itin svarbu, kad tai ką išgirdo paskaitos metu, būtų įsisąmoninta. Mokyklos svečias nepatingėjo kelis kartus perklausti - ar atsimena, jog gaisro pavojus skelbiamas išgirdus tris trumpus ir vieną ilgą skambučio signalą ir kad tuo metu reikia susitelkti į klasės vadovo duodamus nurodymus. Bendru garsiu pakartojimu nutarta, jog mokomoji medžiaga įsisavinta puikiai.

Džiugiu, kad tokios akcijos vyksta – tai itin svarbu, norint apsaugoti visuomenę nuo itin skaudžių nelaimių.

Bibliotekininkė Lina Stulgienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis