Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla, kaip ir kasmet, prisijungė prie akcijos „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“.

Aktyviai veikloje dalyvavo mokyklos pradinukai. Visą savaitę kiekvienas 1–4 klasių mokinys nešiojo pasikabinęs ženkliuką su užrašu „Aš nesityčioju“. Ne tik nešiojo, bet ir stengėsi gerbti kito jausmus, elgtis apgalvotai ir draugiškai.

Klasėse ir pailgintos darbo dienos grupėje vyko pokalbiai, valandėlės, filmuotų siužetų peržiūros ir aptarimai temomis „Skundimas ar pagalbos prašymas?“, „Kas gali padėti spręsti realias ir virtualias patyčias?“. Pradinių klasių mokytojos su mokiniais kalbėjosi apie smurtą ir patyčias, aiškinosi, kad tai nėra normalus elgesys, kad visada reikia elgtis pagarbiai ir draugiškai, padėti skriaudžiamam draugui, patyrus smurtą ar patyčias netylėti, neužsisklęsti savyje, o apie tai pasikalbėti su mokytojais, tėvais ar kitais suaugusiais.

 Kaip ir praėjusiais mokslo metais, tris dienas mokyklos pailgintos darbo dienos grupės patalpos buvo atviros visiems 1–4 klasių mokiniams. Čia per pertraukas, žaisdami stalo žaidimus, spalvindami mandalas, šokdami, pradinukai įrodė, kad moka gražiai bendrauti.

Per ilgąsias pertraukas pailgintos darbo dienos grupėje vyko ir kūrybinės dirbtuvės, kurių metu bendrame kūrinyje „Delniukų pievelė“ mokiniai, bendradarbiaudami su draugais, apibrėžė ir papuošė savo delną, užrašė mintis apie draugus, draugystę, gerumą, pagalbą. „Delniukų pievele“ dabar grožisi visa mokyklos bendruomenė.

Paskutiniąją savaitės dieną pradinukai žiūrėjo animacinius filmukus apie draugus, draugystę.

5–10 klasių vadovai vedė prevencines valandėles „Kaip surasti pagalbą?“, „Elektroninės patyčios. Kaip elgtis?“. Taip pat vyko „Metų mokinio“ rinkimai. Buvo apdovanoti ne tik geriausiai besimokantys 5–10 klasių mokiniai, bet ir šmaikščiausi, pavyzdingiausi, sportiškiausi, aktyviausi, geriausio balso, šypsenos, mimikos savininkai.

Džiaugiamės, kad ši akcija skatina draugiškus mokinių, mokinių – pedagogų tarpusavio santykius, padeda kurti tokią mokyklą, kurioje nebūtų patyčių, liūdesio, nesusikalbėjimo, kurioje būtų gera gyventi drauge. Taip mažais, mažais žingsneliais mes mokomės būti tikraisiais draugais.

Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos

pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja

 Reda Baltkojienė

 

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis