Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

vUžgavėnės – žiemos šventė, kurios paskirtis išvyti žiemą, prišaukti pavasarį. Pailgintos darbo dienos grupės mokiniai su auklėtoja Reda Baltkojiene ir neformaliojo švietimo užsiėmimų „Jaučiu ir kuriu“, „Iš tautosakos skrynelės“ nariai su mokytojomis Gražina Šimkevičiene, Ona Bielskiene su žiema nusprendė atsisveikinti drauge.

Užsiėmimų metu mokiniai susipažino su Užgavėnių papročiais, tradiciniais valgiais, aptarė stabus, pasigamino kaukes. Padedami tėvelių prie kaukių prisiderino apdarus. Grupės mokiniai išmoko burtų, palinkėjimų, šmaikščių pasakojimų, mokytojos Onos mokiniai – žaidimų, šokių. Mokytoja Gražina su savo mokiniais sukūrė įspūdingo dydžio ir grožio Morę, pagamino medalius gražiausioms kaukėms.

Užgavėnių dieną grupės mokiniai, persirengę „lašininiu“, „kanapiniu“, „arkliu“, „ožka“, „daktarais“, „žydais“, „velniais“, „čigonais“, lydimi „senbernio Sidaro“, skanduodami „Šalta žiema šalin eina, jau pavasaris ateina!“, sugužėjo į aktų salę. Ten, aplink Morę, jau šoko dvi „raganos“ su savo persirengėliais. Šventė buvo nuostabi. Visi draugiškai linksminosi, šoko, susidomėję klausėsi linkėjimų ir pasakojimų, vaišinosi blynais, šaltiena. Trypdami kojomis, barškindami dangčiais, šaukdami „Žiema, žiema, bėk iš kiemo!“, pažadino pavasarį, prikėlė žemę naujam gyvenimui.

Šįsyk persirengėliai Morės nedegino, nes „ragana“, pasitelkusi savo kerus ir burtus, ją pavertė meilės deive Milda. O mokiniai meilės deivę kitą dieną papuošė trispalvėmis širdutėmis su atvirlaiškiais savo mylimiausiems žmonėms, gimtinei, tėvynei.

 

Pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis