Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

saugusJau ketvirtus metus 4ak klasės mokiniai kartu su mokytoja Saule Tiškuviene dalyvauja Saugaus interneto dienose. Šiais metais Saugesnio interneto savaitės metu (vasario 8 – 12 d.) nuspręsta kartu į veiklas įtraukti ir 3ak, 4bk klasių mokinius, besimokančius Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos patalpose Kalnų gatvėje.

 

Džiugu, jog mokytojos pritarė šiai veiklai, o socialinė pedagogė Darutė Globienė pasidalino įžvalgomis apie priemonių panaudojimo patrauklumą.

Todėl 4ak klasės mokinė Deimantė Bakutytė, remdamasi draugiško interneto svetainėje paskelbtu kvietimu, pagamino skelbimą ir jau pirmadienį mokiniai buvo supažindinti su veikla, kuri turėjo būti vykdoma minėtą savaitę.

Nuo antradienio iki ketvirtadienio trečios ir ketvirtų klasių mokiniai ilgosios pertraukos metu rinkosi į Saugaus interneto kino seansus 4ak klasėje, kur ugdytiniai buvo supažindinti su Garbingo elgesio internete kodeksu. Vėliau buvo demonstruojami trumpi vaizdo siužetai, mokantys saugiai elgtis internetinėje erdvėje (Vaizdinę medžiagą ir kitas priemones galima rasti Saugaus interneto svetainėje http://www.draugiskasinternetas.lt/ ). Veiklų metu buvo kalbamasi, diskutuojama apie Saugesnį internetą. Ketvirtadienį ir penktadienį mokiniai galėjo pasitikrinti įgytas žinias spręsdami kryžiažodžius, kurie buvo sukabinti mokyklos koridoriuje. Taip pat mokiniams buvo pasiūlyta sukurti ketureilius Saugaus interneto tema.

Penktadienį per ilgąją pertrauką aptariant veiklas, vykusias Saugaus interneto savaitės metu, buvo atrinkti geriausi ketureiliai. Jų autorės: Viltė Rimkutė ir Kamilė Šneiderytė, 4ak klasės mokinės, Areta Čekauskytė ir Gabrielė Kiaušinytė, 4bk klasės mokinės. Mokinės buvo apdovanotos smulkiomis dovanėlėmis, o visi dalyvavusieji veiklose pasipuošė lipdukais „Aš už geresnį internetą!“ Tikimės, kad po šių veiklų mokiniai saugiau ir atsakingiau elgsis virtualioje erdvėje. Pasak ketureilio autorės Gabrielės, „...taigi, būki atsargus, internetas juk šaunus!”

                             Saulė Tiškuvienė,

                   pradinių klasių mokytoja metodininkė

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis