Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

dscf0202Tie žodžiai- tai Švento Martyno- visų atstumtųjų ir vargšų globėjo- atnešta žinia. Paskutinį rudens mėnesį, kai už lango vis tamsiau, kai oras vis labiau darganotas ir šaltas, ateina Šv. Martyno diena. Šiai dienai paminėti jau penktą kartą Šiluvoje vyko renginys ,,Švento Martyno žibintų šviesa“.

Jame taip pat dalyvavo ir mūsų mokyklos 6-8 klasių mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos. Renginys vyko Šiluvos bazilikoje. Čia ne tik buvo aukojamos šventos Mišios, bet ir prisiminta istorija apie šv. Martyno gerus darbus, vokiškai skaitomi eilėraščiai, dainuojamos dainelės. Po renginio visi, nešini iš Vokietijos atvykusio svečio Uwe Müller dovanotais žibintais, dalyvavome Šv. Martyno procesijoje. Nepaisant darganoto oro vaikščiojome miestelio gatvėmis, mūsų žibintai nuostabiai švietė ir rodė kelią tamsoje, o jų skleidžiama šiluma šildė visus, kurie buvo šalia. Šventė baigėsi Šiluvos gimnazijoje: visi vaišinomės karšta arbata ir pyragu. Šv. Martyno diena dar kartą priminė mums visiems, kad laimi tik tas, kas dalinasi su kitais šviesa, šiluma, geru žodžiu, atjauta, pyrago gabalėliu.

 

      Vokiečių kalbos mokytoja metodininkė Jolita Ogenskienė

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis