Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

3Lapkričio 23 dieną 6c klasės mergaitės vyko į ,,saldžiąją“ ekskursiją- Šiaulių šokolado fabriką. Lankėmės muziejuje, kur susipažinome su beveik keturių tūkstančių metų šokolado istorija, sužinojome, kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams. Išgirdome apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus, ilgiausiai veikiantį saldainių fabriką „Rūta“.

Taip pat dalyvavome edukacinaime užsiėmime ,,Saldžioji laboratorija“. Edukacinio užsiėmimo metu galėjome bent trumpam tapti šokolado meistrais. Pirmiausia pamatėme, kaip temperuojamas šokoladas ir gaminami rankų darbo saldainiai. Po kelių minučių jau pačios gaminome savo šokoladinius skanumynus. Gamybos proceso pabaigoje savo šokoladinius saldainius susidėjome į paruoštas dėžutes, kad galėtume parvežti lauktuvių artimiesiems. Po edukacinio užsiėmimo dar vykome į Šiaulių Akropolį, kur žiūrėjome pasirinktą kino filmą. Po filmo, kupinos įspūdžių, linksmos ir dainuodamos grįžome į namus.

Klasės vadovė V. Armonienė

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis