Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

5

           Sulaukę pakvietimo susitikti su Lietuvos poete, prozininke, redaktore Ona Jautake, labai nudžiugome. Ne kasdien atvažiuoja žymūs žmonės ir dar nori susitikti su vaikais.  Vaikų rašytoja yra 14 knygų ir keliolikos pjesių autorė, Lietuvos rašytojų ir Žurnalistų sąjungų narė. Tad lapkričio 12 d.  visa mūsų vaikų ir mokytojų bendruomenė nuėjome į Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešąją biblioteką.

Diskusijos su rašytoja prasidėjo nuo repo. 3ak klasės mokinys Kajus pasigyrė, kad  irgi kuria, repuoja. Pasiklausę Kajaus kūrybos, nusprendėme, kad kurti eiles sunku. Tad nutarėme visi bendromis jėgomis sukurti eilėraštį apie šią dieną. Išklausėme keleto patarimų ir... pavyko! Vėliau Ona Jautakė pristatė savo kūrybą. Vaikai apipylė klausimais. Susitikimo pabaigoje bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė apdovanojo daug knygų perskaičiusius mokinius ir paskatino ne tik Austėją, Edgarą, Rugilę (4ak), Faustą, Akvilę, Rugilę (3ak) bibliotekos įsteigtais prizais, naujomis knygomis, bet ir kitus mokinius pamilti knygą. Atsidėkodami už įdomų susitikimą rašytojai  mes padovanojome savo kūrybinių darbų knygelę „Ką kalba tau gėlių žiedai?“

 Laikas prabėgo greitai. Tai antroji šiais metais išvyka į biblioteką. Esame labai dėkingi Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėjai Jolantai Gudeikytei už pakvietimą susitikti su rašytoja.

                                                                                                                               Pradinių klasių mokytoja metodininkė Vilma Miklienė

 

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis