Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Rudens atostogos mokiniams tas metas, kai galima pakeliauti. Taip padarėme ir mes, Raseinių Viktoro Petkaus dešimtokai ir devintokai. Spalio 25-27 dienomis keliavome į Latviją ir Švediją.

Trys kelionė dienos neprailgo, nes viskas buvo apgalvota, tinkamai suplanuota. Pirmiausia autobuse žaismingai prisistatėme kelionės draugams, gidas R. Petroševičius vedė viktoriną apie Latviją. Kirtę Latvijos sieną, jau žinojome, jog, jeigu latvis pakvies kurią merginą padejuoti, tai nereikia nusigąsti – jis kviečia pašokti.

 

Pirmajame  muziejuje Bauskėje apžiūrėjome senovinius automobilius, o nuvykę į Rygą žavėjomės senamiesčiu: architektūra, istorijos ir kultūros paminklais, klausėme gatvės muzikantų melodijų. Oras  buvo rudeniškai saulėtas. Tai dar labiau džiugino.

Pavakare laukė laivas ,,Izabela“. Dauguma plaukėme pirmą kartą, todėl jaudulio buvo per akis: laivo denis, nakvynė kajutėse, įvairios linksmosios programos, diskotekos, naktį prasidėjęs didžiulis bangavimas ir supimas. Ryte galėjome grožėtis Švedijos pakrantėmis, nuostabiomis salomis, namais, skaniai ir romantiškai pusryčiauti.

Stokholme švietė saulė. Pirmiausia mes apžiūrėjome labiausiai Skandinavijos šalyse lankomą karališkojo laivo ,,Vaza“ muziejų: tai iš jūros dugno iškeltas XVII a. karo laivas, jūros dugne išgulėjęs 333 metus. Matėme iškeltų iš laivo daiktų ekspoziciją, susipažinome su laivo iškėlimo istorija. Neprailgo ir apžvalginė miesto ekskursija autobusu – matėme Didžiąją katedrą, kur karūnuojami šalies valdovai, Rotušę, kur teikiamos Nobelio premijos, Riterių bažnyčią. Miela buvo pavaikščioti po senamiesčio siauras gatveles, aikštes, aplankyti Karalių rūmus.

Kitos dienos rytą pasitikome Rygoje ir išvykome į Latvijos žiemos sostine vadinamą Siguldą. Ten kėlėmės per Gaujos upę, apžiūrėjome įspūdingą didžiausią Baltijos šalyse Gutmanio uolą, kopėme į Turaidos pilies bokštą, sužinojome daug romantiškų istorijų, prisiminėme kaimyninės šalies etnografijos, istorijos momentus.

Kelionėje sužinojome daug naujų dalykų, patyrėme linksmų akimirkų, susidraugavome, pabendravome, vieni kitus išbandėme. Grįžome pavargę, bet laimingi, dėkingi savo klasių vadovėms, suorganizavusioms ekskursiją, ir tėveliams, mus finansavusiems ir išleidusiems vykti.


                                                                               10a ir 9a klasių vardu

Emilija Bartušaitė




 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis