Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Kiekvienais metais mūsų mokyklos devintokai per technologijų pamokas aplanko nemažai įmonių, kur susipažįsta su ten dirbančiais įvairių profesijų žmonėmis. Spalio 8-9 dienomis 9b ir 9a klasės mokiniai aplankė didžiulę, daugiau kaip 40 tūkstančių kvadratinių metrų plotą užimančią gamyklą UAB „Danspin“.

UAB „Danspin“ specialistės papasakojo, kad gamykla vyti verpalus Raseinių rajone pradėjo prieš 11 metų.  Šiuo metu danų kapitalo įmonėje dirba 354 darbuotojai. Gamykla dirba visą parą, septynias dienas per savaitę. Klientams siūloma daugiau nei 400 skirtingų produktų. Tekstilės fabriko pagrindinė žaliava – avies vilna, kuri į gamyklą atkeliauja iš Australijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Afrikos, Pietų Amerikos, Graikijos, Ispanijos, Anglijos, Islandijos.

Mokiniai sužinojo, kad į Lietuvą importuojama vilna pasiekia konteineriuose jūros keliu. Vėliau žaliava gabenama iki gamyklos Raseiniuose. Čia ji iš karto patikrinama – ar tinkamas standartas, spalva. Patikrinta žaliava keliauja į sandėlį. Vėliau avies vilna keliauja į maišymo cechą. Į mišinį dedama ir šiek tiek sintetikos, kad verpalas būtų tvirtesnis. Sintetikos kiekis priklauso nuo produkto rūšies ir kokybės reikalavimų. Į kai kuriuos produktus yra įmaišoma ir arklių ašutų, ožkos vilnos. Į mišinį maišoma iki 15 skirtingų žaliavų.

Devintokai susidomėję klausėsi specialistų pasakojimų , susipažino su verpėjo, elektriko, mechaniko ir kitomis profesijomis.


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis