Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Mūsų mokykloje jau kelerius metus iš eilės mokyklos užsienio kalbų mokytojai organizuoja rajono mokiniams renginius, skirtus paminėti Europos kalbų dieną. Šiemet vyko konkursas – protų mūšis „Europos kalbos – langas į ateitį“. Jame buvo kviečiamos dalyvauti visų rajono mokyklų 8-9 klasių mokinių komandos. Konkurso organizatoriai  – rusų kalbos mokytojos metodininkės Aldona Krasauskienė, Valia Globienė ir Raseinių rajono Švietimo centras. Tokio pobūdžio renginį organizavome,  norėdamos  paskatinti mokinius domėtis kalbomis, sudaryti sąlygas pasitikrinti bendrąsias žinias apie kalbų žinojimą, tarpkultūrinį bendradarbiavimą, supratimą apie Europos kultūrinį paveldą.

Mokiniai buvo iš anksto pasiruošę pristatyti savo komandas. Komandų pristatymuose nuskambėjo melodingų frazių bei sakinių įvairiomis užsienio kalbomis, ne tik tomis, kurių mokomasi mokykloje. Pritariant gitaros akordams, konkurso dalyviai dainavo dainas.  Konkurse buvo pateikiami klausimai apie Europos kalbas, apie šalių kultūrą, papročius, žymius žmones bei lankytinas vietas. Džiaugiamės, kad mūsų mokyklos komanda laimėjo trečiąją vietą (komandą ruošė anglų kalbos mokytoja metodininkė Odeta Uselienė). Konkurse mokiniai parodė savo išmonę, erudiciją,  žinias, susijusias su kalbų žinojimu, geografija, istorija, savo krašto bei svetimų šalių pažinimu.

Mokiniai ne tik parodė savo žinias, bet ir patobulino įgūdžius dirbti komandoje, dar labiau užsidegė noru tobulinti savo gimtosios ir užsienio kalbų mokėjimą.  Dėkojame kolegėms už bendradarbiavimą, ruošiant užduotis konkursui: lietuvių kalbos mokytojai metodininkei Laimai Česaitienei, vokiečių kalbos mokytojai metodininkei Jolitai Ogenskienei, anglų kalbos mokytojoms metodininkėms Odetai Uselienei  ir Audronei Stoškienei,  etikos mokytojai metodininkei Vilijai Paškauskienei, mokyklos bibliotekininkei Linai Stulgienei.

Aldona Krasauskienė ir Valia Globienė – rusų kalbos mokytojos metodininkės



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis