Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius vykdo projektą „Dailininkas ir vaikiška knyga 2015“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto pagrindas – ciklas edukacinių renginių jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams. Susitikimas su dailininke Ula Šimulynaite – vienas iš šio projekto renginių. Paties projekto tikslai – supažindinti vaikus su knyga kaip meno kūriniu, kuriame turi tobulai derėti tekstas ir iliustracijos, kurios yra ypač svarbios jaunesniame mokykliniame amžiuje ugdant skaitytoją. Vienas iš svarbiausių tikslų – skaitymo skatinimas, pasitelkiant į pagalbą dailę ir kitas meno šakas, kūrybiškumo ir vaizduotės ugdymas. Svarbu ir tai, kad vaikai renginių metu susipažįsta su talentingais Lietuvos dailininkais, kurie organizuoja savo darbų parodas šalyje ir užsienyje, yra apdovanojami gražiausių knygų rinkimuose, tačiau vaikai į jų pavardes vartydami knygeles net neatkreipia dėmesio, nors dažniausiai jų pieštos iliustracijos ir paskatina paimti vieną ar kitą knygą.

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešoji biblioteka 3ak klasės mokiniams pasiūlė susitikimą su vaikiškų knygelių rašytoja- iliustruotoja Ula Šimulynaite. Mes su džiaugsmu priėmėme pasiūlymą ir rugsėjo 23 d. nuvykome į biblioteką. Mus pasitiko vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė. Greitai ir turiningai praėjo laikas. Buvo organizuotos kūrybinės dirbtuvės vaikams: elektroninių knygelių skaitymas, nuotaikų piešimas. Už emocingus piešinius Ula Šimulynaitė mūsų klasei padovanojo savo iliustraciją su personažu avinu iš knygelės „Avinas Liudvikas Besarabijos stepėje“. Grįžome pilni įspūdžių.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Vilma Miklienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis