Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Rugsėjo 17–20 dienomis visoje Lietuvoje vyko Europos paveldo dienos tema „Paveldėkime savo ateitį“. Mūsų mokyklos  4a ir 4b klasių mokiniai aktyviai dalyvavo Raseinių rajono savivaldybės administracijos organizuotose  Europos paveldo dienose -  keliavo  žymių visuomenės, kultūros ir valstybės veikėjų takais Raseinių krašte.

Vasariškai šiltą rugsėjo 17-osios rytą  4b klasės mokiniai aplankė Pasandravio istorinį draustinį - Maironio gimtinę bei tėviškę. Raseinių krašto istorijos muziejaus darbuotoja Rita Paškauskienė palydėjo poeto vaikščiotais takais, pateikė įdomių faktų iš Maironio vaikystės.

Betygalos muziejuje daug įdomybių papasakojo muziejininkė Marijona Birutė Navakauskienė. Aplankėme gražiausias šio miestelio vietas, o bendruomenės namuose - buvusiame Betygalos valsčiaus valdybos pastate – mūsų laukė ne tik ugnelę kūrenančios vaidilutės, bet ir kvapni vaistažolių arbata su ką tik iš pečiaus ištrauktomis bandelėmis.

Kol vykome į Ariogalą, Raseinių krašto istorijos muziejaus muziejininkė Loreta Kordušienė supažindino su Daugėliškių miške rekonstruotos Lietuvos partizanų vadavietės -bunkerio bei jame gyvenusių kovotojų istorija. Nuvykę į mišką, savo akimis galėjome pamatyti, kaip atrodo tikras bunkeris.

Rugsėjo 18 d. 4a klasės mokiniai apsilankė Simono Stanevičiaus sodyboje Kanopėnuose ir Aštuonračio muziejuke Nemakščiuose. Vaikus sužavėjo ne tik „Muziejuko“ eksponatai, bet ir gardūs, ant kareiviškos lauko krosnies iškepti „čirviniai“ blynai.

Ketvirtokai ir jų mokytojos dėkoja organizatoriams už turiningą kelionę.

Pradinių klasių mokytoja Dalia Kosienė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis