Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Kaip ir kiekvienais metais, Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai puikiai nusiteikę susirinko į vasaros dieninę stovyklą „Gudručiai“, kurią organizavo mokytojos metodininkės Rita Goleckienė ir Vida Petrauskienė.

Pirmąją dieną stovyklautojai susipažino, savo lūkesčius ir norus surašė ir paslėpė pripūstuose balionuose.

Visi su nekantrumu laukė ekskursijos į „Vinetu kaimą“, kuris yra netoli Kretingos. „Gudručiai“ dalyvavo edukacinėje - pramoginėje programoje ,,Mažieji laukinukai“, kuri  vyko autentiškai atkurtoje Amerikos indėnų aplinkoje. Buvo gyvai pristatyta spalvinga ir turtinga indėnų kultūra, istorija, tikėjimas ir papročiai. Vaikai galėjo prisiliesti prie buities daiktų, aprangos detalių, dalyvavo  ritualuose, pabuvojo apeiginėje indėnų palapinėje Tipi, pažino ir išbandė įvairius indėnų žaidimus,  ginklus, trofėjus bei kitus dalykus, kurie indėnams yra artimi, ragavo indėniško maisto, didžiavosi, galėdami patys turėti indėniškus vardus ir ženklus ant veidų.

Kitą dieną Prabaudoje  vyresnieji stovyklautojai įrengė stoteles, kurias kiti turėjo surasti ir jose atlikti įvairias užduotis: matematines, sportines, įminti mįsles ir kt.

Stovyklautojų linksmybės tęsėsi kaimo turizmo sodyboje Karpynė“. Čia vaikai sportavo, žaidė, maudėsi baseine.

Paskutiniąją stovyklos dieną savo gebėjimus gudručiai galėjo parodyti Raseinių krašto istorijos muziejuje, kur muziejininkės Loreta Kordušienė, Lina Vapsevičienė, Gintarė Norkienė laukė su įdomiai organizuota veikla. Vaikai apžiūrėjo muziejaus ekspozicijas, gaminosi aitvarus.

Paskutinę diena, susprogdinę savo norų ir lūkesčių balionus, stovyklautojai džiaugėsi, kad viskas, ko laukė ir tikėjosi, išsipildė. Neišsipildė vienintelis noras- kad stovykla dar tęstųsi...

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Goleckienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis