Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras pakvietė vaikus ir jaunimą ( 6 –19 m.)  dalyvauti Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos globojamame Afrikos šalių kultūrų įvairovei skirtame piešinių, instaliacijų, fotografijų bei video darbų projekte-konkurse „UBUNTU – aš esu, nes esi tu“. Pasirinkta Afrika – įvairialypė, sudėtingo likimo, įdomi ir spalvinga šalis, daug kam mažai pažįstama, todėl buvo galimybė pajusti jos meną, susipažinti su gyvūnija, gamtos grožiu, Afrikos žmonių gyvenimo būdu, tradicijomis. Konkurso tema  „Marga Afrika“. Konkurso darbus vertino profesionali dailininkų, grafikų, fotografų komisija bei afrikiečių bendruomenės nariai. Darbų vertinimo kriterijai: tema, idėja, atlikimo technikos savitumas, meninis lygis. Projekto komisija iš daugiau kaip 800 darbų atrinko pačius geriausius, išradingiausius ir gražiausius darbus. Džiaugiuosi, kad tarp geriausiųjų buvo ir mano darbas. Laureate taip pat tapo Rūta Račiūnaitė, 8a klasės mokinė.

Labai džiaugiamės, kad kovo 29 dieną mes kartu su mokytoja Donvina Dambrauskaite buvome pakviestos į konkurso finalinį renginį, kuris vyko Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Renginyje stebėjome Lietuvos moksleivių Afrikos tema kurtų drabužių kolekcijos pristatymą. Turėjome galimybę pasimokyti afrikietiškų kalbų. Galėjome  pagroti afrikietiškais būgnais.  Na, o  smagiausia pramoga –  tai dainavimas su Viktoru Diawara. Apžiūrėjusios kitų dalyvių darbus pasisėmėme idėjų naujiems projektams ir darbams.

Vakarė Stanaitytė, 7c klasės mokinė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis