Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

„Naisių vasara“ ir šiais metais organizavo jau tradicija tapusį vaikų Velykėlių konkursą, kuriame trečią kartą dalyvavo ir Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos pradinukai.

Mokiniai susipažino su vaikų Velykėlių papročiais ir tradicijomis, išklausė paskaitą apie istorinius margučių raštus, pasigrožėjo vieni kitų margučiais, aptarė jų marginimo būdus. Klasėse ir pailgintos darbo dienos grupėje buvo organizuojamos margučių ridenimo varžybos. Ne vienas jau per Velykas buvo pastebėjęs, jog kiaušinukas nuriedės į tą pusę, kurion nusuktas jo smailusis galas, ir tai sugebėjo pritaikyti mokyklos varžytuvėse. Daug emocijų sukėlė rungtys „Margučių nešimas šaukštais“ bei „Komandos margutis“.

Vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu kiekviena klasė aplikacijos būdu papuošė tautiniais raštais detalę. Iš visų detalių buvo sudėtas Didysis margutis. Visi 262 pradinukai ir mokytojos džiaugėsi nuostabiai pavykusiu bendru darbu!

Kiekvienas, prisidėjęs prie Didžiojo margučio, patyrė džiaugsmą, praplėtė bendradarbiavimo gebėjimus ir iš konkurso organizatorių gavo dovaną – garsių Lietuvos dainuojamosios poezijos dainininkų atliekamų dainų CD diską „Bardų dainos vaikams“.

Pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis