Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Nuo 2010 metų kasmet kovo pabaigoje „Vaikų linija“ inicijuoja „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“, kurios pagrindinis tikslas – keisti visuomenės nuostatas iš palankių patyčioms į nepalankias. Mūsų mokyklos pradinukai ir šiemet aktyviai prisijungė prie šios akcijos.

Klasėse ir pailgintos darbo dienos grupėje vyko pokalbiai, valandėlės, filmuotų siužetų peržiūros ir aptarimai tema „Kas yra patyčios? Ką daryti, jei patiri ar pastebi patyčias?“. Visą savaitę pradinukai stengėsi rodyti dėmesį aplinkiniams. Per dailės ir technologijų pamokas bei pertraukas vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu mokiniai piešė burtų keliu išsitrauktą bendraklasį. Iškirptas draugų figūras suklijavo bendrame kūrinyje „Mes draugiški“, kurį papildė ant balionų, gėlių, drugelių, saulučių užrašytomis mintimis apie draugus, draugystę, gerumą, pagalbą, socialiai priimtiną elgesį. Bendras kūrinys nusitiesė per koridorių net 45 metrus. Taip mokyklos mažiausieji parodė, kad stengiasi gyventi draugiškai.

Tris dienas mokyklos pailgintos darbo dienos grupės patalpos buvo atviros visiems 1–4 klasių mokiniams. Gera buvo stebėti, kaip jie žaidė stalo žaidimus ir su dideliu entuziazmu šoko. Tikrai įrodė, kad moka gražiai bendrauti.

Pradinukai sulaukė dėmesio iš vyresniųjų draugų. Pailgintos darbo dienos grupės mokiniams draugystės apyrankes padėjo nusipinti 8c klasės mokiniai ir jų auklėtoja Audronė Stoškienė. Kokie kantrūs mokytojai buvo aštuntokai! Ačiū jiems.

Mokiniai, dalyvaudami „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2015“, patyrė džiaugsmą bei suprato, kad gera gyventi draugiškai, išmoko socialiai priimtino elgesio, praplėtė bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimus. O pradinių klasių mokytojos, socialinė pedagogė ir pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja džiaugiasi galėjusios prisidėti prie saugios ir draugiškos mokyklos atmosferos kūrimo.

Pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė

Atgal  Set 1/2  Toliau
10.jpg
11.jpg


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis