Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

              2012 spalio 11 dieną  10 a klasės mokiniai dalyvavo penktą kartą Muitinės departamento organizuotoje istorijos pamokoje, kuri vyko Medininkų memoriale bei Medininkų muitinės poste. Tai vienas iš tradicinių renginių, skirtų 22-ųjų Lietuvos muitinės atkūrimo metinių paminėjimui. Šią puikią pilietiškumo ugdymo pamoką organizavo Lietuvos Muitinės departamento Komunikacijos skyrius kartu su vieninteliu gyvu likusiu 1991 metų Medininkų tragedijos liudininku Tomu Šernu. Paliesdamas kiekvieno besiklausančiojo širdį į mokinius kreipėsi Medininkų žudynių liudininkas Tomas Šernas, prisimindamas skaudžius tragiškos liepos 31-osios įvykius. „Istoriją mes mokomės ne tik iš datų, kiekvienas ją išgyvename širdimi. Kokie jūs užaugsite, kaip jūs suvoksite istoriją, tokią ją ir kursite. Aukite piliečiais“, - moksleiviams kalbėjo T. Šernas.

Mokiniai apsilankė muitinės vagonėlyje, kuriame tą tragišką naktį buvo sušaudyti septyni neginkluoti pareigūnai. Išklausę pasakojimą, apžiūrėję išlikusius autentiškus to meto likusius muitininkų daiktus, mokiniai iš vagonėlio išėjo tylūs ir susimąstę. Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Algis Cibulskas pasakojo mokiniams apie Lietuvos muitinę, pradėjusią veiklą statybininkų vagonėliuose ir išaugusią iki modernios institucijos. Vėliau mokiniai galėjo apžiūrėti Medininkų muitinės poste veikiančią rentgeno sistemą, paanalizuoti peršviestų krovininių automobilių nuotraukas, stebėjo kinologų ir tarnybinių šunų pasirodymą, domėjosi, kaip dirba Muitinės mobiliosios grupės, bei dalinosi įspūdžiais vaišindamiesi karšta arbata ir kareiviška koše.

10a klasės vadovė Vilija Paškauskienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis