Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Drauge su nepriklausoma Lietuva auganti karta – mokiniai ir studentai – šia proga inicijuoja akciją „Lietuvai ir man“. Akciją globoja Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Lietuvai ir man“ yra kvietimas susiburti ir tradicinę Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventę papildyti vieningu akcentu. Akcijos metu mokiniai, studentai, tėvai, mokyklų bendruomenių nariai ir visi mūsų šalies piliečiai Lietuvoje bei užsienyje kviečiami rišti trispalves apyrankes – Lietuvai ir sau.

Šios apyrankės – tai draugystės ženklas, dovana artimiausiems draugams. Apyrankė nuo rankos nenurišama, kol pati susidėvi.

Kviečiame pasipuošus trispalvėmis draugystės apyrankėmis išreikšti tautos vienybę, o Lietuvai skirtas apyrankes patiems užrišti ant Gediminaičių stulpų.

Kviečiame išmokti rišti

Apyrankių rišimas – tai ne tik draugystės ženklas, tačiau ir fantazijos bei kūrybiškumo kupinas užsiėmimas. Jei nežinote, kaip nupinti apyrankę, pasitarkite su technologijų mokytojomis, tačiau yra ir keletas paprastų rišimo būdų.

Greičiausiai ir paprasčiausiai apyrankės gali būti surišamos trijų žmonių grupėse (pavyzdys). Apyrankę taip pat lengvai galima rišti ir vienam (prezentacija).

Kviečiame ryšėti

Ryšėkime pačių pasigamintas apyrankes, būkime susitelkę, pilietiški, parodykime, kad mylime laisvą Lietuvą.

Mokiniai ir mokytojai, savo riešus papuošę trispalvėmis apyrankėmis, į visoje Lietuvoje veikiančius muziejus iki pat kovo 11 dienos bus įleidžiami nemokamai (muziejų sąrašas).

Kviečiame registruotis

Visas akcijoje dalyvaujančias švietimo įstaigas, institucijas, organizacijas kviečiame registruotis akcijos tinklalapyje  www.lietuvaiirman.lt.

Pirmieji susipažinkite su svarbiausiomis akcijos naujienomis. Visą reikalingą informaciją nuolat turėkite po ranka.

Kviečiame dovanoti

Kviečiame atvykti į Vilnių, į Nacionalinę dailės galeriją, ir iki kovo 10 d. užrišti Lietuvai dovanojamą apyrankę ant specialiai akcijai įrengtos Gediminaičių stulpų konstrukcijos.

Atvyksiančius grupėmis prašome rezervuoti savo atvykimo laiką akcijos tinklalapyje  www.lietuvaiirman.lt.

Negalinčius atvykti, tačiau norinčius Lietuvai padovanoti trispalvę draugystės apyrankę, kviečiame savo dovaną atnešti į savivaldybės nustatytą vietą (mokyklą, seniūniją, savivaldybę ir pan.).

Trispalvėmis draugystės apyrankėmis dalykitės ne tik su Lietuva, bet ir su savo draugais, artimaisiais, pažįstamais, praeiviais ar užsieniečiais.

Kviečiame linkėti

Kviečiame linkėjimus Lietuvai išsakyti ir kitais būdais. Įkelkite asmeninį ar kolektyvinį linkėjimą į akcijos tinklalapį – tegul jį pamato akcijos ambasadoriai ir visa šalis.

Gražiausių, originaliausių ir populiariausių linkėjimų autoriai bus apdovanoti vertingais prizais.

Kviečiame švęsti

Būkite išradingi, apyrankės rišimą ir linkėjimus Lietuvai paverskite smagia pramoga sau ir savo draugams. Į pramogą įtraukite jūsų krašte žinomus ir nusipelniusius žmones, bendraukite su akcijos ambasadoriais.

Ypač kviečiame atvykti į kovo 6 d. vyksiantį akcijos „Lietuvai ir man“ šventinį renginį ir koncertą. Renginys vyks Nacionalinėje dailės galerijoje, Vilniuje.

Švęskime Kovo 11-ąją visą mėnesį.

Daugiau informacijos telefonu 8 686 13797.

Organizatoriai:

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis