Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Prieš Kalėdas mes, Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos 2ak, 3ak ir 3bk klasių mokiniai, vykome į ekskursiją, kurią pradėjome Tytuvėnų miško muziejuje. Tai nedidelis namelis, o jame eksponuojami paukščių inkilai, medžio drožiniai, paukščių lizdai, paukščių ir žvėrių iškamšos. Mus pasitikusi gidė papasakojo muziejaus įkūrimo istoriją,  parodė eksponatus.  Su didžiuliu susidomėjimu visi apžiūrinėjo ekspoziciją, kurios išdėstymas priminė pačią gamtą. Labai patiko nameliai, kurių viduje buvo išdrožti žmonės ir baldai.

Iš Tytuvėnų pasukome į Kelmę. Ten aplankėme  krašto muziejų ir dalyvavome edukacinėje programoje „Kalėdiniai burtai Kelmės dvaro rūsių prietemoje“. Išklausę pasakojimo apie kalėdinius būrimus, galėjome patys išbandyti įvairius burtus su žirniais, žvake, slepiančiais dubenėliais, batais. Berniukams patiko traukti šiaudą, pagal kurį galėjai spėti, kokia bus žmona, o ekspertas gaidys išpranašavo, kokį vyrą gaus mergaitės.

Išbandę burtus, ragavome tradicinį kalėdinį žemaitišką tortą ir gėrėme skanią arbatą.

Prie eglutės mus pasitiko Kalėdų Senelis. Kartu su Kalėdų Senelio padėjėjomis žaidėme įdomius žaidimus, šokome, dainavome. Už tai Kalėdų Senelis visus apdovanojo saldžiomis dovanomis.

Kieme laukė pati įdomiausia staigmena – pasivažinėjimas arkliu traukiama brika. Gaila, kad nebuvo sniego, todėl negalėjome pasivažinėti rogėmis.

Ekskursijoje patyrėme gražių įspūdžių, kuriuos, grįžę namo, papasakojome savo tėveliams ir draugams.

Arnas Skirmantas, 3bk klasės mokinys


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis