Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

2013- 2014 m. Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos 2ak (šiuo metu 3ak) klasės mokiniai su mokytoja Saule Tiškuviene vykdė eTwinning projektą „Animals in our countries“. Vėliau  nacionalinei eTwinning tarnybai buvo pateikta paraiška nacionaliniam kokybės ženkleliui gauti. Džiugu, jog projektas buvo pripažintas vienas tarp devynių geriausių, o Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla tapo konkurso „Geriausia Lietuvos eTwinning mokykla 2014“ viena iš nugalėtojų.

Dalis projekte dalyvavusių mokinių buvo pakviesti į eTwinning mokinių stovyklą „Inovacijos mokykloje ir už jos ribų“, o mokytoja – į eTwinning baigiamąją konferenciją Romoje.

Lietuvos delegacijai atstovavo 8 mokytojai ir 2  atstovai iš Švietimo mainų paramos fondo. Konferencijoje dalyvavo virš 500 mokytojų bei švietimo ekspertų iš 39 Europos valstybių.

Lapkričio 27 d. konferencijos plenarinėje sesijoje kalbėjo, savo įžvalgomis dalijosi Italijos švietimo ministerijos sekretorius Davide Faraone, britų filmų prodiuseris ir pedagogas lordas Davido Puttnamo,  „European Schoolnet“ generalinis direktorius Marc Durando.

Vėliau buvo pristatyti „Romos žaidimai“. Dalyviai buvo suskirstyti į skirtingas grupes, kūrė komandos logotipus, puošė galvos apdangalus – „šarvus“, kūrė istorijas, šokio judesius bei galiausiai sušoko finalinį šokį.

Vakare laukė pažintinė ekskursija autobusu. Konferencijos dalyviai, klausydamiesi gido pasakojimo, aplankė Koliziejų, Venecijos aikštę, Kapitolijų ir kt. Niekas neliko abejingas „miestui ant septynių kalvų“.

Lapkričio 28-29 d. vyko seminarai. Juose mokytojai susipažino su inovatyviais mokymo metodais, naujais IKT įrankiais, juos taikė praktinėje veikloje, bendravo bei bendradarbiavo, dalijosi gerąja darbo patirtimi.

Kiekviena veikla turi ne tik pradžią, bet ir pabaigą, kaip ir ši konferencija. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dalyvauti eTwinning baigiamojoje konferencijoje Romoje, nes įgijau neįkainojamos patirties, pasisėmiau žinių bei suradau naudingų kontaktų – partnerių naujiems eTwinning projektams.

Saulė Tiškuvienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis