Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Profesinis veiklinimas yra ypač aktualus ir naudingas mokiniams. Jie gyvai susipažįsta su įvairiomis profesijomis ir jų ypatumais, karjeros galimybėmis, įgyja žinių, praktiškai išbando save skirtingose veiklose, „pasimatuoja profesiją“, pamato įmonių/įstaigų/organizacijų kasdienybę, pabendrauja su darbuotojais. Mokiniai turi galimybę geriau pažinti save, tobulinti savo bendruosius gebėjimus bei taikyti mokykloje įgytas žinias praktinėje veikloje.

Tokią galimybę turėjo Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos 5-10 kl. mokiniai. Gruodžio 9 d. kartu su karjeros koordinatore ir kitais mokytojais aplankė Lietuvos Respublikos Seimą, LRT televiziją, Planetariumą. LR Seime mokiniai bendravo su Seimo nariu Gintautu Mikolaičiu, kuris papasakojo apie seimūnų darbo tvarką ir veiklą, turėjo galimybę stebėti tuo metu vykstantį posėdį.

LRT televizijoje mokiniai „pasimatavo“ garso  bei vaizdo operatoriaus, režisieriaus, dailininko profesijas, susipažino su studija, kur filmuojama laida vaikams „Gustavo enciklopedija“, aplankė kitas studijas. Mokiniai pirmą kartą pamatė TV studijas,  iš kurių transliuojamos laidos.

VU planetariumas -  vienintelis Lietuvoje specializuotas astronomijos ir gamtos mokslų informacijos centras, kurio kupolo formos Žvaigždžių salėje unikalia projekcine aparatūra rodomas įvairiose Žemės vietose stebimas žvaigždėtas dangus ir jame vykstantys reiškiniai.  Planetariume mokiniai  domėjosi Saulės ir kitų dangaus kūnų stebėjimais pro teleskopus, išgirdo ir pamatė pasakojimą apie Saulės sistemą.

Henrika Gailienė,

 bibliotekininkė, karjeros koordinatorė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis