Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

,,Už Raseinių, ant Dubysos, Teka saulė, teka...“  – nuaidėjo, nuvilnijo mokyklos aktų salėje daina, ją užtraukė mokiniai, mokytojai, svečiai penktadienį, gruodžio 5 dieną, susirinkę į Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinę mokyklą. Merginos, skambant dainai, pašoko šokį  – taip daina, šokis subūrė visus į buvusio mūsų mokyklos mokinio, dažno svečio įvairiuose mokyklos renginiuose  gerbiamo Jono Valenčiaus knygos ,,Dienos ir metai“ pristatymą.

Mokyklos direktorius Gediminas Diržys pabrėžė, kad mokykla – tai vieta, kur žmonės ateina gauti žinių, susiformuoti moralines vertybes. Direktorius pasveikino knygos autorių, palinkėjo, kad nenutrūktų kartų ryšys,  padėkojo už knygą, kurios idėjos, mintys padės ugdyti mokinių patriotiškumą, moralines vertybes.

Knygos autorius Jonas Valenčius padėkojo mokyklos bendruomenei už šiltą ir jaukų sutikimą, papasakojo apie knygos ,,Dienos ir metai“ parašymo tikslą, pasidžiaugė gražiu, gausiu mokinių, svečių būriu, padovanojo svečiams ir mokyklai knygų.

Knygos autorių Joną Valenčių sveikino Simono Stanevičiaus draugijos pirmininko pavaduotojas Antanas Pocius. Jis pasidžiaugė, kad Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos bendruomenė taip svetingai priima svečius, buvusius mokinius, visada jauku ir miela sugrįžti į mokyklą, kurioje esi laukiamas ir gerai, puikiai jautiesi. A.Pocius papasakojo apie savo draugą Joną Valenčių, kuris visą gyvenimą nepaleido iš rankų knygos, savaime suprantama, palinkėjo ir toliau eiti kūrybiniu keliu.

Knygos autorių sveikinęs rašytojas Eugenijus Ignatavičius akcentavo, kad Jonas Valenčius knygoje ,,Dienos ir metai“ santūriai, vyriškai, dalykiškai kalba apie savo kelią, dienas ir valandas. J. Valenčių sveikino ir naujų knygų parašyti linkėjo Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys, Raseinių garbės pilietis Česlovas Kenstavičius,  Raseinių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos bibliotekininkas Jonas Brigys, Raseinių krašto istorijos muziejaus muziejininkė Loreta Kordušienė,  Simono Stanevičiaus muziejaus vadovas Klemensas Krolys bei kiti svečiai.

Susitikimo metu mokiniai skaitė ištraukas iš knygos,  skambėjo ansamblio ,,Saulėgrąža“ dainos, mokyklos merginų ansamblis bei 8a klasės mokinių choras visus pradžiugino švelniomis, ilgesingomis dainomis, o 9 klasės mokinio Dainiaus akordeonu sugrota melodija susitikimą nuspalvino šventiškumo spalvomis.

Vienas iš bendravimo būdų yra knyga –  tai tiltas tarp jaunos ir patirties turinčios širdies. Knyga ne tik perduoda žinias, papasakoja apie praeitį, bet vienija žmones. Penktadienį senosios mokyklos aktų salėje susirinkusios kelios kartos rado bendrą kalbą – tai meilės knygai ir pagarbos praeičiai kalba.

Daiva Mockevičienė,

lietuvių kalbos mokytoja metodininkė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis