Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

2014 metų gruodžio 1-ąją dieną Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje vyko graži šventė. Džiugiai nusiteikę tą dieną buvo ne tik mokytojai, mokiniai,  bet ir jų tėveliai, svečiai, kurie rinkosi į mokyklą pasidžiaugti renovuotu senojo pastato trečiuoju aukštu. Renovaciją atliko UAB ,,Bilderis“ (įmonės vadovas – Saulius Matelis).

Svečius pasitiko mokyklos bibliotekininkė Lina, persikūnijusi į Lietuvos šviesuolį – Motiejų Valančių. Ant simbolinės plytų sienos puikavosi gražiausi žodžiai apie mokyklą. Renginio vedėja Lina  pakvietė Raseinių rajono savivaldybės merą Algimantą Mielinį surasti stebuklingą plytą su rakteliu, kuris padėtų patekti į trečią aukštą. Plyta su rakteliu buvo rasta greitai, tad visi svečiai sugužėjo į dažais kvepiantį renovuotą trečiąjį aukštą. Bet visi nustebo, nes jis buvo užimtas: prie stalo sėdėjo M. Valančiaus apysakos ,,Palangos Juzė“ personažai – Juzė ir Domicelė, kurie ketino dažais kvepiančiame aukšte įkurti siuvimo įmonę. Po gražaus, nuotaikingo rašytojo ir jo veikėjų dialogo simbolinės didžiulės žirklės buvo perduotos mokyklos direktoriui Gediminui Diržiui. Direktorius pasveikino visus susirinkusius į šventę, pasidžiaugė gražiu koridoriumi ir kabinetais, padėkojo Lietuvos Respublikos Seimo nariams Gintautui Mikolaičiui, Edmundui Jonylai, Raseinių rajono savivaldybės merui Algimantui Mieliniui, Tarybos nariams, rajono savivaldybės administracijai už pagalbą renovuojant mokyklą, kad mokiniai dirbs gražiuose kabinetuose, kuriuose puikuojasi nauji baldai ir nauja mokymo įranga. Seimo nariai akcentavo, kad smagu padėti senas tradicijas turinčiai mokyklai. Sveikinimo žodžius tarę Raseinių rajono savivaldybės meras Algimantas Mielinis, Raseinių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Gitana Rašimienė bei Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Kurlavičius linkėjo mokyklai ir toliau gražėti, tobulėti ir augti. Šventėje taip pat dalyvavo Švietimo, kultūros ir ugdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Tamošaitis. Po nuoširdžių sveikinimų mokyklos direktorius su svečiais perkirpo juostelę. 10 klasės mokiniai  susirinkusiems svečiams ir mokyklos bendruomenei pašoko šokį.

Renginio vedėja visus pakvietė užsukti į kabinetus, kuriuose jų laukė staigmenos ir įdomius pasirodymus parengę mokytojai ir mokiniai.

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie mūsų mokyklos gražesnio ir malonesnio vaizdo. Šviesūs kabinetai, nauji suolai, gauta mokymosi įranga nuteiks mokinius ir mokytojus sėkmingesniam ir kūrybiškesniam darbui.

Jaunieji žurnalistai


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis