Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Šiais mokslo metais mes, 4bk klasės mokiniai ir mokytoja Ramutė Mockuvienė,  ėjome į dvi  įdomias išvykas.  Susipažinome su labai reikalingomis profesijomis – policininkų ir ugniagesių.

Lapkričio 17 dienos ryto labai laukėme, nes ėjome į Raseinių priešgaisrinės saugos tarnybos skyrių. Ten mus pasitiko ugniagesys Tomas Mongirdas. Jis ne tik parodė visas reikalingas gelbėjimo priemones, įrankius, bet ir papasakojo, kaip jie naudojami. Leido paliesti, paimti, išbandyti. Parodė naro kostiumą. Ugniagesys Modestas Mikolaitis pademonstravo  gaisrininko aprangą, karščio nepraleidžiančius batus, apsaugos priemones, oro balionus.

Mus stebino naujos ugniagesių mašinos. Jos tarsi įrankių sandėlys. Ko ten tik nėra! Su ugniagesių mašina išvažiavome į kiemą. Į mašiną sutilpome visi. Kas norėjo, galėjo išbandyti jėgas:  užlipti ant mašinos stogo ir nulipti. Supratome, kokį  nelengvą darbą atlieka ugniagesiai.

Tą dieną sužinojome, kad mašinoje telpa 3 tonos vandens, kad vandens žarnos ilgis – šimtas metrų ir dar daug įdomių dalykų. Matėme valtį, kuri skirta gelbėti skęstančiuosius.

Šios išvykos metu sužinojome, kad ugniagesiu gali dirbti sportiškas, geros sveikatos, atsakingas, pareigingas žmogus.

Giedrius Mikelaitis, 4bk klasės mokinys


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis