Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Lapkričio 14 dieną pradinio ugdymo padalinyje (Kalnų g. 3) paminėta tarptautinė Tolerancijos diena. Šiais metais tarptautinę Tolerancijos dieną minėjome prisijungdami prie respublikinės pilietinės iniciatyvos „Tolerancijos knyga“. Socialinė pedagogė Darutė Globienė atliko organizatoriaus vaidmenį, o mokyklos bendruomenė mielai prisijungė prie siūlomų idėjų.

Trečio aukšto hole atskleista butaforinė Tolerancijos knyga. Mokyklos bendruomenė triūsė visą savaitę: pailgintos darbo dienos grupės mokiniai sukūrė butaforinę rašymo plunksną (mokyt. Stefanija Jankauskienė), antrokai (mokyt. Vilma Miklienė) kūrė knygos pavadinimą, 3ak klasės mokiniai (mokyt. Saulė Tiškuvienė) ir 3bk klasės mokiniai (mokyt. Regina Kaminskienė) buvo knygos dailininkai – iliustratoriai, vyriausi padalinio mokiniai 4ak klasė (mokyt. Meilė Radavičienė) ir 4bk klasė (mokyt. Ramutė Mockuvienė) – „Tolerancijos knygos“ teksto autoriai.

Apibendrinimo renginyje prisiminėme, kaip tarptautinę Tolerancijos dieną minėjome ankstesniais metais. Čia puikiai talkino nuotraukos, patalpintos į filmuką. Kiekvienos klasės mokiniai kūrybingai pristatė atliktus darbus tolerancijos tema šiais metais: 3ak klasės mokiniai dainavo pačių sukurtą dainą (mokyt. Saulė Tiškuvienė atskleidė muzikinių tekstų autoriaus talentą), 3bk klasės mokiniai pristatė miniatiūrą „Draugystė“ (taikli ir glausta mokyt. Reginos Kaminskienės mintis), 4ak klasės mokiniai prikaustė visų dėmesį prie širmos, kur lėlės - gyvūnai vedė Tolerancijos pamoką (šmaikštus ir tikslingas mokyt. Meilės Radavičienės įdirbis), 4bk mokiniai į Toleranciją pažvelgė „reperio“ akimis ( drąsus ir atviras mokyt. Ramutės Mockuvienės žvilgsnis į naują kartą). Apibendrinimo renginį pabaigėme bendra daina bei bendru masiniu šokiu. Buvo pašėlusiai linksma ir karšta.

Išlaikome savo unikalumą ir skirtingumą, suvienijame jėgas bendram tikslui ir sėkmingai jo siekiame. Tikimės, kaip ir kiekvienais metais, jog Tolerancijos dvasia gyvuos  ištisus metus...

Socialinė pedagogė Darutė Globienė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis