Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje kasmet lapkričio mėnesį pažymima Europos sveikos mitybos diena. Šią dieną bendruomenė skatinama maitintis sveikai, organizuojami renginiai, kuriuose akcentuojami tinkamos mitybos principai.

Todėl jau tradicine tapo akcija „Pasidalink obuoliu su draugu“, į kurią įsijungė ne tik pradinių, bet ir vyresniųjų klasių mokiniai.

Net mažiausi vaikai žino, kad daržoves valgyti sveika! Kurios iš jų pačios sveikiausios ir kodėl jas valgyti verta? O kurias jų labiausiai mėgstate jūs? Pradinių klasių mokytoja metodininkė Dalia Kosienė organizavo apklausą, kurioje dalyvavo 488 1-10 klasių mokiniai. Remiantis apklausos rezultatais, buvo sudarytas mėgstamiausių lietuviškų daržovių TOP 5. Labiausiai vaikai mėgsta valgyti morkas (223 balsai), nedaug atsiliko agurkas, pakankamai balsų surinko pomidorai, lietuvių taip mėgstamos bulvės. Penktąją vietą užėmė žirniai.

Ar žinote, kad saldumynai taip pat gali būti naudingi? Aišku, tik ne visi. Naudingų saldumynų TOP 5: medus, džiovinti vaisiai, marmeladas, zefyrai, šokoladas.

Pradinių klasių mokiniai žiūrėjo edukacinį video vaikams ir tėveliams „Kaip valgyti sveikai?“. Patys gamino ir ragavo vaisių ir daržovių salotas, sveikus užkandžius.

Mokyklos skaitykloje bibliotekininkė Lina Stulgienė kvietė visus norinčius pasivaišinti vaistažolių arbata. Didelio susidomėjimo sulaukė nauja iniciatyva – iššūkis „Stop nesveikam maistui!“. Kiekvienas pasiryžęs priimti šį iššūkį, dovanų gavo po spalvingą knygų skirtuką su sveikos mitybos patarimais. Užduotis tikrai nelengva - įsipareigoti visą savaitę sveikai maitintis ir kasdien savo pastangas įvertinti atitinkamais balais specialioje lentelėje.

Laima Galinaitienė

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis