Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Spalio 27 dieną Vilniuje, „Amberton“ viešbutyje, vyko stovykla, skirta konkurso „Geriausia Lietuvos eTwinning mokykla 2014“ mokyklų nugalėtojų  mokiniams. Raseinių Viktoro Petkaus  pagrindinei mokyklai atstovavo 3ak klasės mokiniai: Austėja Tverkutė, Rugilė Švagždytė, Austėja Knopkutė, Edgaras Borisevičius ir aš- Nedas Račickas. Projekto „Animals in our countries“ vykdytojai buvo visi mano klasės draugai. Turėjome atlikti daug įdomių darbų. Naudodamiesi internetu, visi rinkome informaciją apie Lietuvoje gyvenančius, saugomus, išnykusius gyvūnus, apie būdus, siekiančius saugoti juos, piešėme gyvūnus, kūrėme skaidres. Taip pat sukūrėme filmuką apie gyvūnus, gyvenančius Lietuvoje, bei plakatą „Our international Zoo“. Šiame projekte dalyvavo atstovai iš Europos šalių mokyklų: Azerbaidžano, Bulgarijos, Estijos, Prancūzijos, Graikijos, Portugalijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovėnijos ir kt. Buvo verta, nes tapome nugalėtojais.

Į Vilnių atvykome anksčiau, todėl nusprendėme apsidairyti Katedros aikštėje, kadangi ne visi klasės draugai yra buvę mūsų sostinėje.  Susiradome plytelę „Stebuklas“. Tikima, kad atsistojus ant plytelės ir pasisukiojus išsipildo noras, todėl mes taip ir padarėme. Vėliau funikulieriumi kėlėmės į Gedimino pilį, apžiūrėjome eksponatus, pasigrožėjome Vilniaus vaizdais.  

Reikėjo skubėti, todėl nusileidome funikulieriumi žemyn ir nuvykome į viešbutį, kur turėjo vykti eTwinning stovykla.

Mus pasitiko besišypsantys organizatoriai, eTwinning stovyklos nariai. Šiltai priimti užsiregistravome ir gavę vardines korteles patraukėme prie pietų stalo. Pietavome ir bendravome su Šiaulių Juventos“ progimnazijos atstovais.

Po skanių pietų vyko veiklos. Pirmasis užsiėmimas– susipažinimo žaidimas.  Big Box muzika pristatėme save. Man tai labai patiko ir net buvau išrinktas žvaigždute.

Laikas bėgo nepastebimai. Jau ir kakavos pertraukėlė...

2-oji veikla – inovacijų kūrimas su „Robotikos akademija“. Pirmiausia mes davėme priesaiką, kad kursime tik draugiškus robotus. Stebėdami instrukcijas, esančias planšetiniuose kompiuteriuose, iš Lego konstravome robotus, juos užprogramavome, kad jie gebėtų važiuoti, apsisukti, o vėliau net ir kovoti ringe. Pertraukėlės metu šokome su robotuku.Veikla buvo be galo įdomi! Tarpusavyje varžėsi ne tik pradinukų, bet ir vyresniųjų sukurti robotai. Mes šokinėjome iš džiaugsmo, kai mūsų sukurti robotai pajudėjo, o kai išstumdavo kitos komandos robotą iš ringo, džiaugsmui nebuvo galo. Nebuvo nė vienos komandos, kurios sukurtas robotas nebūtų laimėjęs, todėl laimėjo draugystė!

Mums taip patiko konstruoti, kad nesinorėjo eiti valgyti visiems patinkančios picos.

Vėliau stovykla persikėlė į kino salę. Stebėjome 3D kino filmą „Dėžinukai“ bei užkandžiavome spragėsiais ir gėrėme „Coca-Cola“.

Visi dalyviai  gavo dovanų po eTwinning šaliką, kepurę ir pirštines. Bet geriausia dovana– daug juoko, susidomėjimo, įspūdžių, įdomumo suteikusi diena. Ir už visa tai esame dėkingi eTwinning stovyklos organizatoriams.

Už šią nepakartojamą dieną taip pat dėkojame mokytojai Saulei Tiškuvienei, mokyklos direktoriui Gediminui Diržiui, vairuotojui.

Nedas Račickas, 3 ak klasės mokinys



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis