Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Ugdymas karjerai prasideda nuo mažų dienų, kai vaikas yra klausiamas, kuo būsi užaugęs. Ugdymo karjerai tikslas – padėti jaunam žmogui pasirinkti jo pašaukimą atitinkančią profesiją, nes šis sprendimas lemia visą žmogaus gyvenimą.

2014 m. spalio 13–17 d. Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos mokytojos Diana Užemeckienė, Dalia Kosienė, Lina Baltrušaitienė, Gražina Šimkevičienė ir Reda Baltkojienė pakvietė pradinių klasių mokinius į renginių savaitę „Mano svajonių profesija“.

Klasių valandėlių, pailgintos darbo dienos grupės užsiėmimų metu mokiniai aptarė, kodėl žmonės dirba, išsiaiškino sąvokos „karjera“ reikšmę, piešė savo svajonių profesiją ir apie ją pasakojo klasės draugams.

Spalio 17 d., per 4 pamoką, kiekvienos klasės mokiniai išklausė po dvi tėvelių parengtas įdomias paskaitas apie savo profesijas. Išradingai apie jas pasakojo kirpėja Jurgita Bulotienė, bitininkė Lina Ališauskienė, vaikų gydytoja Odeta Borkertienė, ūkininkas Gintautas Kumpikevičius, siuvėja Ilona Valinčienė, medžio apdirbimo specialistas Dainius Lipnickas, vadybininkė Rita Sabaliauskienė, burnos higienistė Ingrida Dobrovolskienė. Apie policininko darbą pradinukai sužinojo iš Raseinių PK prevencijos poskyrio vyr. specialistės Ingridos Celiešienės ir jos kolegų. Per 5 pamoką mokyklos aktų salėje visi gėrėjosi paveikslų paroda ir klausėsi įdomaus pasakojimo, kaip dailininkėmis tapo Emilijos močiutė Romualda Kleivienė ir mama Rasa Rabačiauskienė. Mokyklos šokio mokytoja Aušra Jukilaitienė supažindino su choreografo profesija ir visus vaikus energingai pakvietė pasimokyti šokti „Du gaidelius“.

Dėkojame visiems, aktyviai dalyvavusiems renginyje ir nuoširdžiai supažindinusiems mokinius su savo profesijomis.


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis